ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022
ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
( 320.393 επισκέψεις ΜΈΧΡΙ Νοέμβριο 2022 )

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (σύντομη παρουσίαση)

 

 ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ

1.  ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Γεννήθηκε στο χωριό Σελινούντας (Κρόκοβα) του Αιγίου - Ν. Αχαϊας. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, γιατί σε ηλικία 9 ετών πεθαίνει ο πατέρας του και αφήνει τη μητέρα του χήρα με 6 παιδιά (το μεγαλύτερο τότε ήταν 11 ετών και το μικρότερο ενός έτους). Ο πατέρας του ήταν ψάλτης στην εκκλησία του χωριού του, γεγονός που τον επηρέασε θετικά στο να σέβεται και να αγαπά τον Θεό. Κατά την περίοδο που πήγαινε Γυμνάσιο (εξατάξιο) ήταν από τα τακτικά μέλη του κατηχητικού σχολείου στη Χριστιανική Ένωση του Αιγίου. Όταν βρισκόταν στη Β΄ Τάξη είχαν δωρίσει σε όλους τους μαθητές από μία Καινή Διαθήκη σε απλή δημοτική γλώσσα (έκδοση «ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ») Άρχισε να την διαβάζει και του δημιουργήθηκαν πολλές απορίες, αλλά οι υπεύθυνοι της κατεστημένης εκκλησίας που εκπροσωπούσαν την Χριστιανική Ένωση, στα ερωτήματα που είχε, του έδιναν πάντα στερεότυπες απαντήσεις, όπως «...πήγαινε στην εκκλησία ....Άναψε κανένα κε κεράκι ....Φίλησε το χέρι του παπά, κλπ» Επειδή όλες αυτές οι προτροπές που του έδιναν, δεν είχαν καμιά σχέση με το Ευαγγέλιο που διάβαζε, ήθελε ο ίδιος να ψάξει και να βρει το αληθινό νόημα της χριστιανικής πίστης και διδασκαλίας, γιατί στο χώρο αυτό δεν μπορούσαν να του λύσουν τις πνευματικές αναζητήσεις που είχε, αφού και οι ίδιοι δεν γνώριζαν.

2.   ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Τον Σεπτέμβριο του 1975 έρχεται στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιθυμία στην καρδιά του για να γνωρίσει την αλήθεια συνέχιζε να καίει, αλλά ο εχθρός της ψυχής, του παρουσίασε άλλα ενδιαφέροντα, όπως πολιτική, διασκέδαση, κλπ, τα οποία όχι μόνο δεν μπορούσαν να γεμίσουν το κενό της καρδιάς του, αλλά αυτό συνέχεια μεγάλωνε. Για ένα χρόνο ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την πολιτική, έχοντας ενταχθεί σε κάποιο πολιτικό φορέα. Καμιά όμως δραστηριότητα δεν γέμιζε το κενό της καρδιάς του και μέσα στο πνεύμα του υπήρχε μια ανεξήγητη θλίψη και μια μεγάλη απογοήτευση, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται «Εάν πράγματι αυτός ήταν ο σκοπός της ζωής του; Και εάν αυτός ήταν, τότε γιατί δεν τον ευχαριστούσε τίποτα;». Στην κραυγή αυτή της καρδιάς του, ο ουρανός δεν έμεινε ασυγκίνητος, γιατί ο Ιησούς αποκαλύπτεται σ' όποιον με θέρμη Τον εκζητεί.

3.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Το έτος 1976 και ενώ βρισκόταν στο Β΄ έτος των σπουδών του, εργαζόταν σε μια ιδιωτική επιχείρηση στην περιοχή Μεταμόρφωση Αττικής. Εκεί εργαζόταν και ένας νεαρός άνδρας, ονόματι Νίκος, που αγαπούσε τον Θεό και η συμπεριφορά του και ο τρόπος του διέφερε όλων των άλλων. Κάποια ημέρα είχε μαζί του ένα άρθρο από μια ημερήσια εφημερίδα, που παρουσίαζε μία κινηματογραφική ταινία με θέμα τον Αντίχριστο. Το πήρε, το διάβασε και ένιωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη ζωή του. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως, ενώ είχε διαβάσει πολλά χριστιανικά βιβλία και επί χρόνια πήγαινε στο κατηχητικό σχολείο, δεν γνώριζε τίποτα για τον «άνθρωπο της αμαρτίας», τον αποκαλούμενο Αντίχριστο και τώρα μια πολιτική εφημερίδα να ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα αυτό, λόγω της ταινίας. Αυτό ήταν το κίνητρο για να αρχίσει να μελετά τον Λόγο του Θεού με ζήλο. Όλα τα άλλα ενδιαφέροντά του παραμερίστηκαν.

       Μελετώντας συστηματικά τον Λόγο του Θεού άρχισαν τα πνευματικά του μάτια να ανοίγουν και να κατανοεί πράγματα για τα οποία πριν είχε απορίες και ερωτηματικά. Η ζωή του άρχισε να αποκτά νόημα και σκοπό. Κατάλαβε πλέον, γιατί υπάρχει, γιατί ο Ιησούς σταυρώθηκε, γιατί ο κόσμος βρίσκεται μακριά από τον Θεό, τι πρέπει να πιστεύει και να ακολουθεί, πώς μπορεί  να σωθεί από τις αμαρτίες του και τι ήθελε από αυτόν ο Ιησούς. Γνώριζε πολλά ΓΙΑ τον Ιησού Χριστό, αλλά ακόμα του έλειπε το πιο σημαντικό, δεν είχε γνωρίσει προσωπικά ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον Ιησού. Ήξερε με το νου ποια είναι η αλήθεια, αλλά με την καρδιά δεν είχε γνωρίσει Αυτόν που είναι η Αλήθεια. Αυτό συνέβηκε τον Απρίλιο του 1977, κάποιο πρωινό που δεν εργαζόταν και ήταν μόνος σπίτι. Καθώς μελετούσε τον Λόγο του Θεού, ένιωσε την επιθυμία να αφιερώσει τη ζωή του στον Ιησού και να αναλάβει Αυτός το τιμόνι της ζωής του. Γονάτισε και με απλά λόγια ζήτησε από τον Κύριο Ιησού να έρθει το Πνεύμα Του να κατοικήσει μέσα στην καρδιά του και να αναλάβει Αυτός τη ζωή του. Τότε, έγινε μάρτυρας μιας θαυμαστής εμπειρίας, κάτι σαν ουράνιο φως τον γέμισε και η ζωή του σε δευτερόλεπτα άλλαξε ριζικά. Μια νέα πνευματική γέννηση έγινε εκείνη τη στιγμή, αναγεννήθηκε από το άγιο Πνεύμα του Θεού. ΠΡΙΝ ήταν ένας χαμένος αμαρτωλός με προορισμό την αιώνια καταδίκη, ΤΩΡΑ ήταν ένας σωσμένος αμαρτωλός με ουράνια και αιώνια κληρονομιά.

     Τον Σεπτέμβριο του 1980 κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στην Λήμνο. Ένα μήνα μετά την απόλυσή του από το στρατό, νυμφεύεται και από τον Νοέμβριο του 1982, αρχίζει μαζί με τη σύζυγό του να εργάζονται για τον Κύριο Ιησού στη χριστιανική συνάθροιση που είχε πάει όταν ο Κύριος τον αναγέννησε. Ο Κύριος τον ευλόγησε και στον τομέα της εργασίας του, όπου με θαυμαστό τρόπο άνοιξε δρόμο και τον Μάρτιο του 1984 διορίζεται σε Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2013, όπου υπέβαλε παραίτηση, λόγω συμπλήρωσης των απαιτουμένων ετών υπηρεσίας.

4.   ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ: Στις 9 Νοεμβρίου 1987, ημέρα Δευτέρα, ο Κύριος Ιησούς τον βαπτίζει με το άγιο Πνεύμα Του. Όπως ο ίδιος ομολογεί στη βιογραφία του, ήταν γι’ αυτόν μια συγκλονιστική εμπειρία. Καθώς προσευχόταν μαζί με άλλους πιστούς και δόξαζε τον Κύριο Ιησού, Αυτός τον γέμισε με το Πνεύμα Του, όπως ακριβώς γεμίζει ένα δοχείο με νερό και ταυτόχρονα ένας χείμαρρος δοξολογίας έβγαινε από μέσα του σε ξένες γλώσσες, όπως συνέβηκε για πρώτη φορά στους αποστόλους την ημέρα της Πεντηκοστής και όπως συνέβηκε και συμβαίνει σε εκατομμύρια πιστούς σε όλους τους αιώνες και σ’ ολόκληρο τον κόσμο (βλ. Πράξεις Β/2:1-4). Με την «αναγέννησή» του το Πνεύμα του Θεού καθάρισε τη ζωή του από κάθε αμαρτία, γιατί ο Ιησούς επάνω στο σταυρό του Γολγοθά πλήρωσε τις δικές του αμαρτίες και τις δικές του αρρώστιες, πέθανε ο Ιησούς ΑΝΤΙ γι’ αυτόν. Με το «βάπτισμα του αγίου Πνεύματος» ο Κύριος κατοίκησε μόνιμα μέσα του και το σώμα του έγινε ο ζωντανός ναός του αγίου Πνεύματος του Θεού.

5.   ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ: Ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιήθηκε σχεδόν αμέσως από τα πρώτα χρόνια της αναγέννησής του και αυτή ήταν η κύρια κλήση του από τον Θεό ήταν η διακονία του Λόγου Θεού και σαν ομιλητής (κήρυκας και διδάσκαλος) έχει μεταφέρει τα καλά νέα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν ευλογηθεί, καθώς εκζητούν τον Ιησού Χριστό στη ζωή τους και στρέφονται με δίψα στον άγιο Λόγο Του, την Βίβλο, που αποτελεί ύψιστη τιμή για τη χώρα μας (όπως συχνά τονίζει), καθόσον η Καινή Διαθήκη έχει γραφτεί απευθείας στην Ελληνική γλώσσα, ένα προνόμιο μοναδικό για εμάς, που ο Θεός δεν το έδωσε σε κανένα άλλο έθνος.

       Κατά καιρούς έχει αναλάβει ως υπεύθυνος την ποίμανση διαφόρων συναθροίσεων ή χριστιανικών ομάδων σε Αθήνα και επαρχία που λειτουργούσαν, είτε κατ' οίκον, είτε σε δημόσιους χώρους (κτίρια), έχοντας συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αναγεννημένες ομάδες, ομολογίες και συναθροίσεις, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, Ελληνόφωνες και Αγγλόφωνες. Τα μηνύματά του, αρχικά μέσω κασετών και αργότερα μέσω CD και DVD έχουν μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη χρήση του ιντερνετ (facebook, youtube, κλπ) τα μηνύματά του μεταδίδονται και σε ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν ευλογηθεί, σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες.

6.   ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ: Σε ηλικία 19 ετών συνέγραψε δύο κοινωνικά διηγήματα, από τα οποία το ένα απέσπασε μια πολύ καλή κριτική από εκδοτικό οίκο. Όταν αργότερα αφιέρωσε τη ζωή του στον Ιησού Χριστό, αποφάσισε να αφιερώσει το ταλέντο του στη δική Του υπηρεσία. Μέχρι τέλος του έτους 2022: (1) Έχει συγγράψει συνολικά 44 βιβλία με ποικίλη ύλη, όπως ερμηνευτικά, απολογητικά, εσχατολογικά, κλπ. (2) Έχει δημιουργήσει 3 υμνολόγια. (3) Έχει κάνει πολλές ολιγοσέλιδες μελέτες, μέχρι 30 σελίδες περίπου. (4) Έχει εκδώσει δεκάδες φυλλάδια με ποικίλα θέματα, 4 ή 8 σελίδων. Θεωρείται, ίσως ο πιο πολυγραφότατος συγγραφέας στη σύγχρονη Ελληνική χριστιανική βιβλιογραφία. Επειδή, ένα από τα χαρίσματά του είναι του διδασκάλου, όλα σχεδόν τα βιβλία του απευθύνονται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό, απευθύνονται σε άτομα που είναι εξοικειωμένα με τον Λόγο του Θεού. Πολλά από τα βιβλία του έχουν αποσταλεί σε διάφορες πολιτικές και κοινωνικές προσωπικότητες, καθώς και σε διάφορους φορείς και έχουν αποσπάσει ευμενή σχόλια και κριτικές.Τοπικές εφημερίδες της γενέτειράς του συχνά έχουν προβάλει τα βιβλία του, με εξαιρετικές κριτικές.

7.   ΔΙΑΚΟΝΙΑ "ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ": Στην όλη διακονία του έχει δώσει την άτυπη επωνυμία «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ», γιατί πιστεύει ότι μόνο με ειλικρινή αγάπη και φιλαδέλφεια μπορεί κάποιος να υπηρετήσει και τους αδελφούς και τον πλησίον του, μια γνήσια φιλαδέλφεια που να έχει τα σπλάχνα του Ιησού Χριστού και την καρδιά της αγάπης του Πατέρα. Είναι ένας από τους ελάχιστους πρωτεργάτες που έχει εργαστεί επί δεκαετίες για την αληθινή ενότητα της εκκλησίας, με διαφορετικές δογματικές θέσεις, γι' αυτό και είχε πολεμική εναντίον του, καθόσον όσοι μιλούσαν για "φιλαδέλφεια" και "ενότητα" την εννοούσαν μέσα σε στενά δογματικά πλαίσια. Η πίστη του είναι ότι ο Κύριος στις έσχατες ημέρες που ζούμε, ετοιμάζει το λαό Του για κάτι θαυμαστό, ετοιμάζει το «νέον πράγμα» που αναφέρεται στον Ησαΐα ΜΓ/43:18 και για το σκοπό αυτό φέρνει σε επαφή αδελφούς, άγνωστους μεταξύ τους και με διαφορετικές δογματικές τοποθετήσεις, αλλά με ένα κοινό στόχο και οραματισμό: Να χρίσουν τη κεφαλή του σώματος, να χρίσουν τον αναστημένο και ένδοξο Ιησού, γιατί Αυτός είπε «όταν εγώ υψωθώ, θα ελκύσω πάντας προς εμαυτόν» και όταν συμβεί αυτό, τότε η εκκλησία θα έρθει σε αληθινή ενότητα πνεύματος.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λεπτομέρειες για την πνευματική πορεία του συγγραφέα, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να διαβάσει την αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί με τίτλο «ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ» (κωδικός 11). Όλα τα βιβλία έχουν αναρτηθεί σε αρχεία PDF στην ιστοσελίδα (site) www.AlkiviadisFiladelfos.com και όλα τα μηνύματα  έχουν αναρτηθεί  στο κανάλι FiladelfosChannel1 (YouTube).

 

 

Σχόλια

21.08.2021 09:31

Παναγιωτηs Κανδηλαs

Θα ηθελα να σαs γνωρισω απο κοντα, τηλεφωνο 6943461840