"ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΟΛΑΤΡΕΙΑ" - Δημοσίευση: 20.08.2016
Για επικοινωνία με τον συντάκτη του άρθρου:
FACEBOOK: Andreas Fournaris
Ε-ΜΑΙL: andreasfo@primehome.com

Δημοσίευση: 07.02.2016 

Η  ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

μήνυμα γραμμένο από τον Γιώργο Μαρκάκη

υπεύθυνος κέντρου "SHALOM ΑΘΗΝΩΝ"

 

Λάντσκρονα, Σαβ. 6 Φεβ 2016

Χαιρετίσματα από την όμορφη Σουηδία! 

       Είναι λιγότερο από ένα χρόνο που ήμουν πάλι εδώ (τότε ήμουν στη Στοκχόλμη), όταν ο Κύριος μου μίλησε κάτι που δεν περίμενα να ακούσω. Με κάλεσε να επαναπροσδιορίσω την ζωή και διακονία μου, σαν να την εφεύρω ξανά από την αρχή! Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να αλλάξω... αλλά πόσο μισώ την αλλαγή! Η αλλαγή δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο! Αλλαγή σημαίνει ενόχληση και προβλήματα! Η αλλαγή φέρνει αποχωρισμό από την καθημερινή ρουτίνα και απώλεια αυτών που είχα τόσο πολύ συνηθίσει να κάνω, αυτό είναι τόσο ενάντιο σε αυτό που τώρα θέλω, που δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι πρέπει να το αποχωριστώ και να το αφήσω πίσω μου, ώστε να μπορέσω να βαδίσω εμπρός!


Δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά,

ενώ στέκεσαι στο ίδιο μέρος που ήσουν και χθες!

        Η αλλαγή της καθημερινότητας εύκολα μπορεί να καταλήξει να είναι σαν ένα βάλτο όπου είναι δύσκολο να βαδίσεις. Τα πάντα κινούνται πολύ αργά, και κουράζεσαι προτού ολοκληρώσεις το ταξίδι της ημέρας και ας μην πούμε και για τα φίδια που τριγυρίζουν στα πόδια σου, για να μην παρεξηγηθούμε από τους ανθρώπους που είναι κοντά μας στη ζωή, στην κοινωνία, στην εργασία...

        Αν και σε κανέναν δεν αρέσει να ζει σε ένα βάλτο, τελικά συνηθίζουμε τόσο πολύ στην καθημερινότητα, που δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές μας να αλλάζουν τόσο πολύ, που εγώ να φύγω από αυτό/εκεί που ήμουν πρώτα βαλτωμένος, και να προχωρήσω για να πάω σε έναν όμορφο κάμπο με εύφορο έδαφος, όπου τα πάντα ευδοκιμούν και ο καρπός της εργασίας είναι τόσο εύγευστος!

        Ίσως δεν ξύπνησες σήμερα το πρωί με τον οραματισμό να φέρεις μια δραματική αλλαγή στη ζωή σου. Εντούτοις ίσως να έρχεται ένα κάλεσμα από τον Θεό που ζητά την επιθυμία σου και την διαθεσιμότητα σου για να δεχτείς την αλλαγή που Αυτός θέλει να σου φέρει. Η αλλαγή δεν θα γίνει από μόνη της εάν πρώτα εσύ δεν υπακούσεις.

      Πρώτα εμείς πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς την κατεύθυνση που Αυτός μας οδηγεί, για να έλθει στη συνέχεια η αλλαγή. Διότι, αν δεν έλθει αυτή η αλλαγή δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον προορισμό της ζωής μας, για τον οποίο γεννηθήκαμε.

     Το να επαναπροσδιορίσουμε την ζωή μας και να την φανταστούμε ξανά από την αρχή, δεν χρειάζεται να είναι κάτι τόσο δραματικών διαστάσεων, όσο έγινε με τους πρώτους μαθητές του Ιησού. Εκείνοι έπρεπε να εγκαταλείψουν την ζωή που είχαν προτού γνωρίσουν τον Χριστό, ώστε να Τον ακολουθήσουν. Ή όπως έγινε με τον απόστολο Παύλο, αυτός όχι μόνον άλλαξε ταυτότητα από Σαύλος, αλλά η αλλαγή του κόστισε τα πάντα! Ο ΠΑΛΑΙΟΣ Σαύλος έπρεπε να πεθάνει κατά κόσμον ολοκληρωτικά, και ο ΝΕΟΣ Παύλος έπρεπε και να μετοικίσει σε νέες περιοχές μακριά από την Ιερουσαλήμ και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του ταξιδεύοντας και ζώντας με ξένους λαούς.

        Αν και κάποιοι που διαβάζουν αυτό το άρθρο μπορεί να κληθούν να κάνουν μια δραματική αλλαγή στη ζωή τους όπως την ξέρουν μέχρι σήμερα:

(1)   Για τους περισσότερους το να ξανά ανακαλύψεις τη ζωή σου και την καθημερινότητα της εργασίας σου μπορεί απλά να αφορά αλλαγή παλαιών συνηθειών.

(2)  Για άλλους μπορεί να σημαίνει το να φέρεις μέσα στην καθημερινότητα σου νέους και καλύτερους τρόπους για να κάνεις το ίδιο πράγμα που ήδη κάνεις.

(3)   Για άλλους μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας φίλους ή γνωστούς που σκορπίζουν γύρω τους σκιά αμφιβολίας που σκοτώνει την πίστη, φέρνει κατάθλιψη, και, θάνατο της ελπίδας και των ονείρων.

(4)   Για μερικούς, αλλαγή σημαίνει το να αφήσεις πίσω σου την κοσμική ζωή όσο είναι δυνατόν, και να γνωρίσεις την εν Χριστώ ζωή μαζί με άλλους πιστούς σε εκκλησιαστικούς κύκλους όπου υπάρχει διδασκαλία του Λόγου του Θεού, μαθητεία στη ζωή της πίστης, συλλογική προσευχή και λατρεία, και να ζεις την ζωή σου με νέους ανθρώπους που δεν αποτελούσαν τμήμα της κοσμικής ζωής, αλλά που είναι τα αδέλφια σου εν Χριστώ που μπορούν να σε στηρίξουν πνευματικά και ηθικά.

        Μέσα από αυτό το άρθρο τουλάχιστον ένας άνθρωπος θα λάβει την επιβεβαίωση από τον Κύριο να αφήσει την ζωή Του όπως την ήξερε μέχρι τώρα, για να βαδίσει σε ένα νέο μονοπάτι ζωής, υπηρετώντας τον Χριστό μέσα από έργο διακονίας ή ιεραποστολικό έργο, πιθανόν μετοικίζοντας σε νέους τόπους. Άλλοι θα κινητοποιηθούν να ενεργήσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φέρουν καλές αλλαγές στη ζωή τους που θα φέρουν καλό καρπό.

        Όσον αφορά εμένα, μετά από το κάλεσμα που έλαβα από τον Κύριο στην Στοκχόλμη πέρυσι (δηλαδή να επαναπροσδιορίσω την ζωή μου και το έργο της διακονίας), δεν συνέβη τίποτε τόσο δραματικό όσο το να μετοικίσω σε άλλους τόπους (ήδη ζω όπου ο Θεός τοποθέτησε εμένα και την οικογένεια μου). Όμως, μεταξύ άλλων ποιοτικών αλλαγών που με οδήγησε ο Κύριος να τολμήσω στην καθημερινότητα της ζωής μου, τώρα έχω ένα σώμα σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, και αυτό το «Μήνυμα», που έγινε μέρος της καθημερινότητας μου, απορροφά δύο-τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα από την ζωή μου.

       Δεν γνώριζα ότι ήταν δυνατόν να προσθέσω δύο με τρεις εργάσιμες ημέρες στο ήδη γεμάτο εβδομαδιαίο μου φορτίο, εσείς το ξέρατε ότι γίνεται; Απ’ ότι καταλαβαίνω μόνο με τον Θεό οδηγό είναι εφικτό το να συνεχίσεις να κάνεις όλα όσα έκανες και πριν, αλλά ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά, ώστε να μπορείς να προσθέσεις επιπλέον δύο-τρεις ημέρες εργασίας την εβδομάδα!

Αλλαγή!!! Ω αυτή η αλλαγή! Είναι τρομερός εχθρός της ρουτίνας.

       Δυσκολίες!! Aπό τα πλέον αποτελεσματικά κίνητρα για να γίνουν αλλαγές! Για όσο καιρό το κόστος, του να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου είναι μεγαλύτερο από το κόστος της αλλαγής, κανένας λογικός άνθρωπος δεν έχει αρκετό κίνητρο για να τολμήσει την αλλαγή.

    Ο Θεός όμως είναι Αγάπη! Τι σημαίνει αυτό μέσα στα πλαίσια αυτής της συζήτησης; Σημαίνει ότι η Αγάπη Του για εμάς ενίοτε Τον ωθεί να δώσει την άδεια για να έλθουν δυσκολίες στη ζωή μας, ώστε να βρεθούμε αναγκασμένοι να τολμήσουμε τα απαραίτητα βήματα που θα φέρουν την αναγκαία αλλαγή στη ζωή μας, ώστε να μπορέσουμε να ελευθερωθούμε από τον βάλτο της καθημερινής ρουτίνας και να προχωρήσουμε μπροστά και προς την εκπλήρωση του προορισμού μας.

   Άλλωστε αυτό, το συναντάμε και στην Αγία Γραφή! Αυτό έγινε και με τον Ιωνά. Χρειάστηκαν απίθανες δυσκολίες για να τον πείσουν να μπει στο μονοπάτι που θα τον οδηγούσε να εκπληρώσει τον προορισμό της ζωής του.Ηταν ο ίδιος ο Θεός που προκάλεσε αυτές τις δυσκολίες γιατί νοιαζόταν για τις 120,000 χιλιάδες ψυχές που κατοικούσαν στην Νινευή, που δεν μπορούσαν να διακρίνουν το δεξί τους από το αριστερό (Ιωνάς 4:11). Οι δυσκολίες ανάγκασαν τον Ιωνά να εκπληρώσει τον προορισμό της ζωής του.


Ίσως ένα απλό παράδειγμα από τα θέματα υγείας να το κάνει ακόμα πιο απλό στην κατανόηση μας:

        Κανένας λογικός άνθρωπος δεν αρχίζει να κάνει προσεκτική διατροφή και να ασκείται καθημερινά, μέχρις ότου το σώμα του αρχίζει να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα υγείας και δυσκολίες. Τότε ένας λογικός άνθρωπος βάζει σε μεγαλύτερη προτεραιότητα την υγεία του και την ποιότητα διαβίωσης από την ικανοποίηση της γαστριμαργίας και της τεμπελιάς του. Αυτό το μάθημα το πήραμε εγώ και η γυναίκα μου πολύ καλά! Κι έτσι τώρα προσέχουμε τι τρώμε και η φυσική άσκηση έγινε η νέα καθημερινότητα της ζωής μας.

       Δυστυχώς, τέτοιου είδους παραδείγματα και από τον πνευματικό χώρο έχουν χρειαστεί σε πολλούς μέχρις ότου να μάθουν να μελετούν πιο συστηματικά τον Λόγο του Θεού και να προσεύχονται σε καθημερινή βάση για να επιβιώσουν μέσα από το τσουνάμι των δυσκολιών και προβλημάτων που κόντευαν να τους πνίξουν...

        Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά τουλάχιστον ένας άνθρωπος που διαβάζει αυτό το άρθρο θα βρει την απάντηση στο γιατί παρουσιάστηκαν ξαφνικά σαν από το πουθενά αυτές οι δυσκολίες... αυτή η αρρώστεια... (πραγματικά λυπάμαι!).

        Η σύντομη διδασκαλία που ακολουθεί, αν και αυτόνομη, αποτελεί συνέχιση αυτού του άρθρου που είναι ένα κάλεσμα για αλλαγή σε υπακοή της οδηγίας που μας δίνει ο ίδιος ο Κύριος. Ο Ιησούς στέλνει τους μαθητές Του εκεί όπου Αυτός θέλει να επισκεφθεί. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να υπακούσομε και να πάμε όπου ο Κύριος μας στέλνει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα σε μια νέα τοποθεσία.

       Μπορεί να είναι μια περιοχή της ζωής μας που θέλει ο Κύριος να επισκεφθεί, ίσως να είναι μια παλιά συνήθεια που Αυτός θέλει να αφαιρέσει, ώστε να βγούμε από το βούρκο, όπου αυτή η συνήθεια μας κρατούσε κολλημένους στη λάσπη.

        Όπως θα δούμε στο άρθρο που  ακολουθεί, Αυτός επιλέγει την «περιοχή» που μας στέλνει και Αυτός επιλέγει τον κατάλληλο καιρό, δηλαδή την χρονική στιγμή (αυτό που λέμε «τάϊμινγκ» στα Αγγλικά). Μπορεί να ήσουν ο ίδιος χρόνια και χρόνια και τώρα να αναρωτιέσαι: "Μα γιατί ΤΩΡΑ; Γιατί άραγε ο Θεός να θελήσει τώρα να ασχολη-θεί με αυτό το θέμα, ή να με στείλει σε αυτό το μέρος;"

       Επειδή τώρα είναι η ώρα της επίσκεψης του Θεού, και Αυτός στέλνει τους μαθητές Του όπου θέλει να επισκεφθεί ο ίδιος. Στην ουσία, ο Ιησούς επισκέπτεται κάθε "περιοχή" μέσω των μαθητών του, επειδή το Πνεύμα του Κυρίου είναι μέσα στους πιστούς και εργάζεται για να μας ενδυναμώσει και να μας κατευθύνει, ώστε να θέλουμε και να ενεργούμε, σύμφωνα με το καλό θέλημα του Κυρίου (Φιλιππησίους 2:13).

 Ο Ιησούς στέλνει τους μαθητές Του, όπου πρόκειται ο ίδιος να πάει

"ΚΑΙ ύστερα απ' αυτά, ο Κύριος διόρισε και άλλους 70, και τους έστειλε ανά δύο πριν απ' αυτόν σε κάθε πόλη και τόπο, όπου επρόκειτο αυτός να πάει" (Λουκάς 10:1)

      Η παραπάνω, όπως και άλλες ιστορικές περιγραφές από τα Ευαγγέλια, αποκαλύπτουν πως ο Θεός εργάζεται με συγκεκριμένους τρόπους, σε συγκεκριμένους τόπους, σε συγκεκριμένο καιρό (δηλαδή την κατάλληλη χρονική στιγμή). Αν και ο Θεός πάντοτε εργάζεται παντού και μέσα σε όλους, είναι εξίσου αλήθεια ότι υπάρχει ο κατάλληλος καιρός και η εποχή για το κάθε τι, καθώς είναι γραμμένο: πάρχει για κάθε τι, και καιρός για κάθε πράγμα κάτω από τον ουρανό. Καιρός να γεννιέται κανείς, και καιρός να πεθαίνει· καιρός να φυτεύει, και καιρός να ξεριζώνει το φυτεμένο· ......καιρός να σχίζει, και καιρός να ράβει· καιρός να τηρεί σιγή, και καιρός να μιλάει· καιρός να αγαπήσει, και καιρός να μισήσει· καιρός πολέμου, και καιρός ειρήνης.." (Εκκλησιαστής 3:1-2,7-8)

        Πολλοί πιστεύουν πως οτιδήποτε κι αν αυτοί επιλέγουν από δική τους πρωτοβουλία να κάνουν, ο Θεός θα είναι μαζί τους να εργαστεί από μέσα τους, καθώς αυτοί κάνουν πράγματα για τον Θεό. Αν αυτοί κάνουν πράγματα που θεωρούν ότι είναι καλά και για τον Θεό, τότε λες και ο Θεός να είναι υποχρεωμένος να ευλογήσει τα έργα τους! Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, και δεν στηρίζεται από τα γραμμένα στις Γραφές.

        Η Γραφική αλήθεια είναι ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί μας, αλλά εργάζεται με τους ιδιαίτερους τρόπους που Αυτός αποφασίζει και μας δίνει ιδιαίτερες οδηγίες, σε ιδιαίτερους καιρούς για το κάθε τι. Εάν θέλουμε να δούμε καλό καρπό που να μένει, πρέπει να παραδίδουμε την πρωτοβουλία σε Αυτόν να μας οδηγεί όπως θέλει, καθώς προσευχόμαστε ειλικρινά: «Κύριε, το ΔΙΚΟ ΣΟΥ θέλημα ας γίνει στη γη όπως και στον ουρανό! Όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το δικό σου, Κύριε! Δείξε μου το θέλημα σου, μάθε με τους δρόμους σου, αποκάλυψε μου τον δικό σου καιρό, ώστε να μπορώ να σε ακολουθήσω βήμα-βήμα».

        Καθώς βαδίζουμε με τον Θεό, καλούμαστε να μάθουμε να διακρίνουμε τους καιρούς και τις εποχές, καθώς επίσης και τις συγκεκριμένες περιοχές έμφασης και θέματα που ο Κύριος εστιάζει την προσοχή μας, για να μας δώσει σοφία, αποκάλυψη και δύναμη, δια του Πνεύματος Του. Τόσο οι Γραφές, όσο και η εμπειρία καθώς βαδίζουμε με τον Θεό, μας δίνει τη σοφία να κατανοήσουμε ότι σαν να ανοίγουν παράθυρα στο χρόνο από τον ουρανό, για συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένες περιοχές, είτε φυσικές, είτε περιοχές θεμάτων. Εμείς καλούμαστε να είμαστε εκεί που είναι ο Κύριος μας, καθώς είναι γραμμένο: "Αν κάποιος εμένα υπηρετεί, εμένα ας ακολουθεί· και όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι και ο δικός μου υπηρέτης· και αν κάποιος υπηρετεί εμένα, θα τον τιμήσει ο Πατέρας. Τώρα η ψυχή μου είναι ταραγμένη· και τι να πω; Πατέρα, σώσε με από τούτη την ώρα. Αλλά, γι' αυτό ήρθα σε τούτη την ώρα" (Ιωάννης 12:26-27) .

        Ο Ιησούς δεν ήλθε μόνον για να κάνει γενικά το θέλημα του Πατέρα Του, αλλά για ένα συγκεκριμένο σκοπό ήλθε «σε τούτη την ώρα»! Κάθε σκοπός του Θεού είναι προς εκτέλεση σε μια συγκεκριμένη ώρα, μια προσδιορισμένη ουράνια χρονική στιγμή. Όλα στην ώρα του Θεού...με τον τρόπο του Θεού...και είναι του Θεού η επιλογή του τόπου, του θέματος και του τρόπου με τον οποίο αυτός θέλει να εργαστεί επι γης τους σκοπούς της βασιλείας Του!

   Η δική μου δουλειά είναι να περιμένω, να παρατηρώ, να υπακούω. Όταν Αυτός αποκαλύπτει ότι είναι ώρα αλλαγής, είναι καλό για εμένα να είμαι έτοιμος να ακούσω και να υπακούσω, και να τολμήσω να κάνω τα βήματα που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή για τους σκοπούς του Θεού, στην ζωή μου, και μέσα από εμένα.

     Εγώ προσωπικά ποτέ δεν λυπήθηκα ούτε μετάνιωσα για όλες τις αλλαγές που χρειάστηκε να τολμήσω στη ζωή μου, υπακούγοντας το κάλεσμα του Θεού, και τις οδηγίες Του. Πολλές φορές το τίμημα που πλήρωσα μου φάνηκε πολύ μεγάλο και η αλλαγή έμοιαζε πολύ δύσκολη, ίσως και αδύνατη.

    Όμως καθώς βλέπω προς το παρελθόν και θυμάμαι από που με έβγαλε ο Κύριος, μέσα από πόσα μονοπάτια αλλαγών πέρασα, και που με έχει φέρει σήμερα, μπορώ να πω με μεγάλη χαρά, ότι όλες οι αλλαγές που ο Θεός έφερε στη ζωή μου ήταν το πιο όμορφο πράγμα που μου έχει συμβεί, αν και κάθε φορά ούτε μου άρεσε, ούτε το ήθελα από μόνος μου.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------

COPYRIGHT02/2016:  ΓιώργοςΜαρκάκης

FACEBOOK: George E. Markakis  # E-MAIL: pastor@shalomathens.com

 

 

Δημοσίευση: 02.02.2016 

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 μηνύματα γραμμένα από τον Χρήστο Μαργαρίτη

 

(01)  Δεν έχεις τη δόξα του Θεού!

Ο άνθρωπος από τη στιγμή που αμάρτησε έχασε τη δόξα του Θεού που είχε πάνω του. Η αμαρτία διαφθείρει και υποβιβάζει τον άνθρωπο σε «ζώο». Από τη στιγμή όμως που μετανοημένος επιστρέφει στο Θεό, γίνεται παιδί του Θεού, τότε πάλι ο Θεός τον κάνει καινούριο κτίσμα και του δίνει τη δόξα Του. 

01)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, επειδή είσαι αμαρτωλός (Ρωμαίους 3:23)

02)   Δεν έχεις  τη δόξα του Θεού, διότι ζεις στο σκοτάδι της αμαρτίας.

         (Ιωάννης 3:19-20)

03)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, επειδή ζεις στην ασωτία

         (Λουκάς 15:13, 1 Πέτρου 4:1-4)

04)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, επειδή παραμένεις αμετανόητος.  

         (Ρωμαίους 2:4-5, Πράξεις 17:30)

05)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, όσο δεν επιστρέφεις σ’ Αυτόν

         (Πράξεις 3:19, 1 Θεσσαλονικείς 1:9)

06)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, όσο παραμένεις εχθρός του.

         (Κολοσσαείς 1:21)

07)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, όσο βαδίζεις στον ευρύχωρο δρόμο

        της αμαρτωλής ζωής. (Ματθαίος 7:13-14)

08)   Δεν έχεις τη δόξα του Θεού, όσο αγαπάς τον «κόσμο»

        και όχι τον Θεό. (1 Ιωάννη 2:15-16)

09)   Αποκτάς τη δόξα του Θεού, όταν γίνεσαι παιδί του Θεού

         (Ιωάννη 1:12-13, 1 Ιωάννη 3:1, Εφεσίους 1:5)

10)   Αποκτάς τη δόξα του Θεού, όταν «γεννηθείς άνωθεν»

         (Ιωάννη 3:3-8, 1 Ιωάννη 5:1,18, 1 Πέτρου 1:23)

11)   Αποκτάς τη δόξα του Θεού, όταν μετανοήσεις στο Θεό

         (Πράξεις 17:30, 2:38)

12)   Αποκτάς τη δόξα του Θεού, όταν συμφιλιωθείς με το Θεό

         (Ρωμαίους 5:10-11)

13)   Αποκτάς τη δόξα του Θεού, όταν γίνεις νέο κτίσμα

         (2 Κορινθίους 5:17)

14)   Αποκτάς τη δόξα του Θεού, όταν αποκαθιστάς την κοινωνία

        με το Θεό (1 Ιωάννη 1:3, Εβραίους 10:19-22)

 

(02) Ποιοι είναι οι γνωρίσαντες την αλήθεια

Στον κόσμο μας λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την αλήθεια του ευαγγελίου. Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τον Θεό. Είναι αυτοί που επέστρεψαν στο Θεό μετανοιωμένοι από της ζωή της αμαρτίας, ζητώντας συγνώμη από τον Θεό. Και αφιερωμένοι πλέον στον Ιησού Χριστό ζουν σύμφωνα με το λόγο του Θεού, με υπακοή στο Θεό, για να φτάσουν με ασφάλεια στη δόξα του Ουρανού, στην αιώνια ζωή. 

01)   Οι γνωρίσαντες  την  ΑΛΗΘΕΙΑ (2 Ιωάννη 1:1)

02)   Οι γνωρίσαντες  το  ΘΕΟ (Ιωάννης 17:3, 1 Ιωάννη 2:13-14, 4:6)

03)   Είναι αυτοί που ανήκουν στην εκκλησία του Θεού (Πράξεις 20:28)

04)   Είναι αυτοί που σώθηκαν από τον Θεό

       (Πράξεις 2:47, Τίτος 3:5, 02 Τιμοθέου 1:9, Εφεσίους 2:8)

05)   Είναι αυτοί που μετανόησαν στο Θεό

       (Πράξεις 17:30, 2:38, Λουκάς 5:32)

06)   Είναι αυτοί που καθαρίστηκαν από τον Θεό

       (1 Ιωάννη 1:9, Εβραίους 10:19-22)

07)   Είναι αυτοί που πίστεψαν στο ευαγγέλιο (Μάρκος 1:15, 16:15-16)

08)   Είναι αυτοί που εγκατέλειψαν την αμαρτωλή ζωή και ακολουθούν

       τον Χριστό (Ιωάννη 3;19-20, Λουκάς 9:23)

09)   Είναι αυτοί που επέστρεψαν στον ζωντανό και αληθινό Θεό.

       (1 Θεσσαλονικείς 1:9, Πράξεις 3:19)

10)   Είναι αυτοί που αποκατέστησαν την κοινωνία τους με τον Θεό.

       (1 Ιωάννη 1:3, Εβραίους 10:19-22)

11)   Είναι αυτοί που αποφάσισαν να βαδίσουν τον δρόμο του αγιασμού

       (1 Θεσσαλονικείς 4:3, 1 Πέτρου 1:15-16)

12)   Είναι αυτοί που αποφάσισαν να ζήσουν σύμφωνα με το λόγο

       του Θεού (Ιάκωβος 1:22-25, 2 Τιμοθέου 3:16-17)

13)   Είναι αυτοί που απαρνήθηκαν τον εαυτό τους και αγάπησαν

       το Θεό (1 Κορινθίους 2:9)

14)   Είναι αυτοί που απογοητευμένοι από τη ζωή της αμαρτίας,

       επέστρεψαν μετανοιωμένοι στον Ουράνιο Πατέρα. (Λουκάς 15:17-21)

15)   Είναι αυτοί που αγάπησαν την αλήθεια για να σωθούν.

       (2 Θεσσαλονικείς 2:10)

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για επικοινωνία  FACEBOOK: Xristos Margaritis   #  Ε-ΜΑIL:  xm1949@gmail.com

 Σημείωση: Το άρθρο μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αρχείο JPEG (κάνετε κλικ στο παρακάτω κείμενο)

 Δημοσίευση: 26.01.2016

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

(άρθρο γραμμένο από την Irene Lefst)

       Η απομόνωση προηγείται της ενότητας.Η ενότητα του σώματος του Χριστού κάτω από Ένα Πνεύμα είναι απαραίτητη πριν από την Έλευσή Του. Η ενότητα του Σώματος δεν ορίζεται από τον χώρο.  Αυτή η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί καθώς υποκύπτουμε περισσότερο στα εργαλεία της Αγάπης και της Αλήθειάς Του. Όχι όμως σαν να έχουμε καταφέρει ή αποκτήσει κάτι, αλλά σαν εκζητητές όσων το Πνεύμα κρατά σφραγισμένα, αναγνωρίζοντας την ανεπάρκειά μας πνευματικά.

        Η απόκτηση της αληθινής γνώσης του Πνεύματος προϋποθέ-τει έναν όρο: Nα ξεφορτωθούμε τη ζύμη των Φαρισαίων. Υπάρ-χουν Φαρισαίοι της σάρκας και Φαρισαίοι του πνεύματος.  Οι Φαρισαίοι του πνεύματος απεχθάνονται την ταπεινοφροσύνη. Μπορεί να έχουν μια μορφή ευσέβειας, αλλά έχουν αρνηθεί τη δύναμή της, την κυριαρχία της. "Δεν είναι καλό το καύχημά σας, δεν ξέρετε ότι λίγη ζύμη κάνει ένζυμο ολόκληρο το φύραμα; Καθαριστείτε, λοιπόν, από την παλιά ζύμη, για να είστε νέο φύραμα, καθώς είστε άζυμοι*" (Α' Κορινθίους Ε/5::6-7)

        Όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι του Θεού, με πρωτοπόρο τον απόστολο Παύλο στην Καινή Διαθήκη, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ταπείνωναν τον εαυτό τους αφού λάμβαναν θεία απο-κάλυψη με το να διακηρύττουν την ανεπάρκειά τους, τις ελλείψεις της αμαρτωλής τους φύσης, ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Δεν είχαν πρόβλημα να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους και στους άλλους πως δεν ήταν παρά ταλαίπωροι και άθλιοι μπροστά στη μεγαλειότητα και αγιότητα του Θεού. Ονομαστικά, συγκεκριμένα και όχι με ασάφεια, με υπεκφυ-γές. Γνωρίζουν το συστατικό που οδηγεί στην καρδιά του Θεού: να ταπεινώνονται ολοένα και περισσότερο. 

       Και όσο περισσότερο ταπεινώνουν τον εαυτό τους, τόσο πε-ρισσότερο ευαρεστούν τον Πατέρα και λαμβάνουν και αυξάνονται στο Πνεύμα. 

  • Γιατί αρνούμαστε πεισματικά να πράξουμε το ίδιο 
  • Γιατί η υπερηφάνεια και η αυτοδικαίωση έχουν φωλιάσει τόσο αποτελεσματικά και ανενόχλητα στην καρδιά μας 
  • Γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο εξαιτίας των αποκαλύψεών Του
  • Γιατί δηλώνουμε υπηρέτες αλλά γεμίζουμε πικρία και δυσαρέσκεια όταν καλούμαστε να υπηρετήσουμε όντως ως ελάχιστοι;
  • Γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο εξαιτίας των αποκαλύψεών Του 
  • Γιατί ζητάμε το πνεύμα του Ιωάννη του Βαπτιστή αλλά αρνούμαστε να αγκαλιάσουμε τη ζωή του

        "Κύριε, Εσύ με έντυσες με το ένδυμα της Δικαιοσύνης Σου, μέσα από την σταυρική θυσία της Χάρης επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά, όπου πρόσφερες τον Υιό Σου τον Μονογενή, τον Ιησού Χριστό, προς εξιλέωση των αμαρτιών μας. Η Αγάπη Σου με σκεπάζει καθώς το Πνεύμα Σου με ενσωματώνει στην Αλήθειά Σου.  Και όμως, δεν είμαι παρά ένας άθλιος αμαρτωλός μπροστά στη δική Σου αγιότητά, μια καρδιά μοιχαλίδα, καθώς καθημερινά αναζητώ δρόμους πέρα από το θέλημά Σου, εκεί όπου με οδηγούν οι επιθυμίες της σάρκας μου, είτε με σκέψεις, είτε με λόγια ή πράξεις.  Συγχώρεσε την απειθάρχητη καρδιά μου. Ταπείνωσε με στην έπαρσή μου. Όσο περισσότερο Εσύ μου δίνεις, τόσο περισσότερο εγώ Σε έχω ανάγκη.  Το μονοπάτι για την καρδιά Σου είναι η ταπεινοφροσύνη και Εσύ Κύριε, σωτήρα μου και Κύριέ μου, χάραξες το δρόμο...." 

       Δεν μπορούμε να λάβουμε τίποτα αν δε μας δοθεί άνωθεν, από τον ουρανό: "ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ*" (Β' Κοριν-θίους Γ/3:5). Πρέπει να εκζητήσουμε τη διακονία του αγίου Πνεύμα-τος του Θεού και μόνο.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για επικοινωνία  FACEBOOK: Irene Lefst   #  Ε-ΜΑIL:  christsaves777@gmail.com

Σημείωση: Το άρθρο μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αρχείο JPEG (κάνετε κλικ στο παρακάτω κείμενο)

 

 

 Δημοσίευση: 27.12.2015

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ

(άρθρο γραμμένο από την Irene Lefst)

     Βάλτε το καλά στο νου σας, ο Σατανάς δεν είναι φίλος σας!!! Ζήστε την κάθε μέρα σας, σαν να είναι η τελευταία σας μέρα στη γη.  Όσο εξαρτάται από εσάς, αφαιρέστε κάθε ενέργεια, επιθυμία ή πρόταση που έχει απλώσει στα πόδια σας ο Σατανάς, με απώτερο σκοπό την πτώση σας.  Τελικά, ο στόχος του είναι να σας βγάλει από την πίστη, οδηγώντας σας σε έναν τόπο απιστίας, του αρκεί ακόμα και αν το μόνο που καταφέρει είναι να σας καταστήσει ανενεργούς και ανίσχυρους στο περπάτημά σας με τον Χριστό. 

       Το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι να δημιουργήσει ένα στρατό ανίσχυρων, μίζερων και καταθλιπτικών Χριστιανών, οι οποίοι μοιρολατρούν σε μια κατάσταση αυτολύπησης και ψευτοταπείνωσης και το επιτυγχάνει σε παράλληλο συνδυασμό με τη σπορά αδίστακτης πλάνης στους κόλπους της εκκλησίας με τη μορφή ευσέβειας, νομικισμού ή αποδοχής των επιθυμιών της σάρκας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός του στόχος. 

   Δεν φοβάται τους κατ' ομολογία Χριστιανούς, τρέμει τους Χριστιανούς που ενεργοποιούνται από το άγιο Πνεύμα του Κυρίου, οι οποίοι έχουν υπερνικήσει τον Σατανά και τον καρπό της σάρκας με το αίμα του Αρνίου, πορευόμενοι θριαμβευτικά μέσα στην αγάπη και την αλήθεια, ομολογώντας τονΚύριο Ιησού με τα χείλη τους και μαρτυρώντας Τον με τη ζωή τους. 

      Δεν υπάρχει καμιά φυσική, πνευματική, διανοητική ή συναισθηματική δύναμη που μπορεί να αντιταχθεί στον αντίδικό μας, παρά μονάχα η δύναμη του Κυρίου των δυνάμεων.  Η δύναμη μας είναι το άγιο Πνεύμα Του, που κατοικεί μέσα μας καθώς, εμείς υπακούμε και κατοικούμε στον Λόγο Του. 

     Καμιά δύναμη του σκότους δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να ντυθούμε στο ακέραιο την πανοπλία του Θεού, παρά μονάχα ο ΕΑΥΤΟΣ μας.  Είναι η ΣΑΡΚΑ ΣΟΥ που χρησιμοποιεί ο εχθρός της ψυχής σου για να σε καταστήσει ανίσχυρο, εφόσον υποκύπτεις στις προτάσεις της. Καθώς πέφτουμε συνειδητά στα δίχτυα της κατ' εξακολούθηση αμαρτίας, βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο σε έναν συναισθηματικό και πνευματικό λαβύρινθο, που φυτεύει προσεχτικά και δόλια ο Εχθρός στο ΝΟΥ ΜΑΣ, ώστε να είμαστε πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει διαφυγή. Τα θέλω και οι επιθυμίες της σάρκας, είτε είναι λαγνεία, θυμός, απληστία, πλεονεξία, υπερηφάνεια, αλαζονεία, αυτοδικαίωση, ασυγχωρητικότητα, μίσος, πικρία, ψέμα, ανηθικότητα, κολακεία,  κυριαρχούν στα μέλη μας και παραδινόμαστε σε αυτό που έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι βρίσκεται πέρα από τον έλεγχο μας. Ο Θεός όμως, μας έχει υποσχεθεί το αντίθετο:

  • "ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ στον Θεό, αντισταθείτε στον διάβολο, και θα φύγει από σας." (Ιάκωβος 4:7),
  • "Ο Κύριος ξέρει να ελευθερώνει από τον πειρασμό τους ΕΥΣΕΒΕΙΣ..." (Β' Πέτρου 2:9)

      Προσέξτε τα προαπαιτούμενα:  που είναι "ΥΠΟΤΑΓΗ" και "ΕΥΣΕΒΕΙΑ".  Όσο και αν έχεις ενεργήσει ή εντρυφήσει στις αμαρτίες της σάρκας, ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΙΣ ΟΛΕΣ, καθώς διακηρύττεις με παρρησία τη θέση και την εξουσία σου εν Χριστώ. 

  Είμαστε ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΙΕΡΑΤΕΥΜΑ, είμαστε ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ. είμαστε ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η ειλικρινής μετάνοια και συντριβή ενώπιον του Υψίστου, είναι το κλειδί της νίκης: "Δεδομένου ότι, η ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΛΥΠΗ γεννάει μετάνοια προς αμεταμέλητη σωτηρία. Η ΛΥΠΗ όμως ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ γεννάει θάνατο" (Β ' Κορινθίους 7:10)

      "Κύριε ΙΗΣΟΥ, σήμερα είμαι δικός/δική σου και Εσύ Είσαι δικός μου.  Η ζωή που ζω δεν μου ανήκει αλλά τη ζω με τη Χάρη τη δική Σου, είσαι ο σωτήρας μου και Υιός του ζωντανού Θεού, ο Οποίος με αρραβώνιασε με το Πνεύμα Του,  μεταμορφώνο-ντας με σε υπερνικητή. Εσύ Κύριε που είσαι το Πνεύμα της Αλήθειας, συγχώρεσε την αμαρτία μου, συγχώρεσε τις αδυναμίες, τους περιορισμούς, τις ελλείψεις μου, .συγχώρεσε τις δικαιολογίες, την ανυπακοή μου, το ότι ΛΥΠΗΣΑ ΕΣΕΝΑ.

Έλα Κύριε, άλλη μια φορά και καθάρισε με, με την εξαγνιστική και απολυτρωτική δύναμη της αγιοσύνης Σου και ΞΕΡΙΖΩΣΕ κάθε σκοτάδι και σκιά από την καρδιά και το νου μου, ΑΓΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΑΟ ΣΟΥ! Κάνε με πλήρη εν Χριστώ, στο δικό Σου Λόγο, στο Θέλημα και την Αλήθειά Σου.  Ο Λόγος Σου είναι η απόλυτη, αδιαμφισβήτητη  αλήθεια και σε αυτόν κατοικείς Εσύ αλλά και εγώ. Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ. 

Καθώς ρυθμίζεις και επαναπροσαρμόζεις το νου μου σύμφωνα με τον άγιο Λόγο Σου,  παραδίνω κάθε πτυχή του εγώ μου στα άξια χέρια Σου.  Ο σταυρός της θυσίας Σου, μου αρκεί Κύριε!  ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΗΣ/ΛΑΤΡΕΥΤΡΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ......." (Α' Ιωάννου 2:12-29).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για επικοινωνία  FACEBOOK: Irene Lefst   #  Ε-ΜΑIL:  christsaves777@gmail.com

Σημείωση: Το άρθρο μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αρχείο JPEG (κάνετε κλικ στο παρακάτω κείμενο)