"ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ" (σχολιάζοντας την επικαιρότητα)
ISBN: 978 - 960 - 92560 - 5 - 6
Α΄ έκδοση: 05/1997 - Β΄ έκδοση: 06/2002 - Γ΄ έκδοση: 06/2007
Ανατύπωση: 11/2021 - Σελίδες 84

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 15 αυτοτελή θέματα, τα οποία έχουν γραφτεί κατά καιρούς και έχουν κυκλοφορήσει σε μορφή φυλλαδίων ή έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά ή εφημερίδες. Έχει τον υπότιτλο «σχολιάζοντας την επικαιρότητα», καθόσον περιλαμβάνει θέματα και άρθρα τα οποία σχολιάζουν την τρέχουσα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επικαιρότητα, που εξηγούνται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το φως που μας δίνει ο αληθής Λόγος του Θεού, που είναι η Αγία Γραφή και δίνονται απαντήσεις σε εσωτερικές αναζητήσεις και ανησυχίες του ανθρώπου, που τον προβληματίζουν.

Τα περιεχόμενα των άρθρων ποικίλουν, με αποτέλεσμα το βιβλίο αυτό να είναι προσιτό σε όλους τους ανθρώπους, είτε είναι εξοικειωμένοι με τον Λόγο του Θεού, είτε όχι. Βασικός στόχος του βιβλίου είναι ο αναγνώστης να αγαπήσει τον Λόγο του Θεού, γιατί για εμάς τους Έλληνες αποτελεί ύψιστη τιμή, καθόσον η Καινή Διαθήκη γράφτηκε απευθείας στην Ελληνική γλώσσα, γεγονός που σχολίασε και ο αστροναύτης Charls Duke όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας (βλ. θέμα 11ο).

Μερικά από τα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του βιβλίου είναι:

• «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ». Αναφέρεται στο θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και της Αλίκης Βουγιουκλάκη (θέμα 1ο).

• «ΝΤΑΪΑΝΑ, ένα παραμύθι που τελείωσε ξαφνικά». Σχολιάζει τη ζωή και το θάνατο της πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνας (θέμα 5ο).

• «Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ». Αναφέρεται στο παγκόσμιο κίνημα της «Νέας Εποχής», που είναι γνωστή ως «Νew Age» (θέμα 7ο).

• «ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ και ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ». Το θέμα αυτό αναφέρεται στην «υδάτινη κόλαση» που έπληξε την Ελλάδα το 1997 (θέμα 9ο). Σχετικό είναι και το θέμα 2ο, που αναφέρεται στους ΣΕΙΣΜΟΥΣ.

• «Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ». Ένα εξαιρετικό θέμα, που αναφέρεται στην επίσκεψη στην Ελλάδα το 1997 του αστροναύτη του «Απόλλων 16» Τσαρλς Ντιούκ (Charls Duke), του 10ου κατά σειρά ανθρώπου που πάτησε την Σελήνη (θέμα 11ο).


ISBN: 978 - 960 - 6783 - 00 - 0
Αρχική έκδοση: 1994 (Σελίδες 100)
Α΄ έκδοση: 11/2022
Εντυπη έκδοση: σελ. 292 - Ηλεκτρονική έκδοση: σελ. 268

Η παρούσα έκδοση είναι μοναδική στο είδος της, αποτελεί έναν πολύτιμο ΟΔΗΓΟ - ΒΟΗΘΗΜΑ, για κάθε άνθρωπο, οποιαδήποτε ιδιότητα και να έχει, είτε είναι διδάσκαλος του Λόγου του Θεού, ιερωμένος, φοιτητής θεολογίας, ιεροκήρυκας, καθηγητής, κλπ, είτε είναι ένας απλός αν-θρωπος που εκζητεί τον Θεό στη ζωή του και θέλει να Τον γνωρίσει.

Πρόκειται για μια εικονογραφημένη παρουσίαση ολόκληρης της Αγίας Γραφής και η έκδοση περιλαμβάνει αποκλειστικά ΠΙΝΑΚΕΣ, ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ και ΧΑΡΤΕΣ και αυτό είναι που την διαφοροποιεί από άλλες παρόμοιες εκδόσεις. Πολλές παρουσιάσεις αποτελούν προϊόν σειράς μαθημάτων, που έχουν γίνει κατά καιρούς και που έχουν αναρτηθεί στο ΥouTube στο κανάλι Filadelfos Channel 1.

Το όλο έργο χωρίζεται σε 5 ενότητες - μέρη, όπου το 1ο μέρος περιλαμβάνει θέματα από την Παλαιά Διαθήκη, το 2ο μέρος από την Καινή Διαθήκη, το 3ο μέρος από ολόκληρη την Αγία Γραφή, καθώς και θέματα γενικότερα από την εκκλησιαστική ιστορία, το 4ο μέρος περιλαμβάνει θέματα που αναφέρονται στην αναβίωση αρχαίων ειδωλολατρικών δοξασιών μέσα στον Χριστιανισμό και το 5ο μέρος αποτελεί ένα "παράρτημα" το οποίο παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό (α) από σειρές μαθημάτων και μηνυμάτων και (β) από βιβλία των εκδόσεων "ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ", τα οποία έχουν σχέση με τα παρουσιαζόμενα θέματα του βιβλίου.

Η αρχική παρουσίαση των σχεδιαγραμμάτων και των πινάκων ήταν αποκλειστικά ασπρόμαυρη. Στην πορεία όμως με την προσθήκη νέων σχεδιαγραμμάτων από τις σειρές των μαθημάτων, εμπλουτίσθηκαν και απέκτησαν νέα έγχρωμη μορφή, διατηρώντας όλα τα βασικά αρχικά στοιχεία τους και χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό, για σειρές μαθημάτων συνιστάται η ηλεκτρονική παρουσίαση των παραστάσεων του βιβλίου σε οθόνη μεγάλων διαστάσεων, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, γεγονός που θα συμβάλει στην καλύτερη παρουσίαση των θεμάτων.

Το έργο θα έχει τη μορφή της ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, όπου σε κάθε επανέκδοσή του θα προστίθενται νέα στοιχεία και περιεχόμενα, ή θα εμπλουτίζεται η υπάρχουσα ύλη του.

«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ»
Ξεσπεπάζοντας τον εχθρό (Μέρος Α΄).
Συντρίβοντας τον εχθρό (Μέρος Β΄)
Σπάζοντας τα δεσμά του εχθρού (Μέρος Γ΄).
Α΄ έκδοση: 01/2001 - B΄ έκδοση: 2022 - Σελίδες 276

 ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, στο οποίο περιγράφονται οι τρόποι και οι μεθοδείες με τις οποίες ο Διάβολος και οι πονηρές δυνάμεις του ενεργούν επάνω στον άνθρωπο και ειδικότερα στον αναγεννημένο πιστό και παράλληλα αναφέρονται οι τρόποι απελευθέρωσής του από τις δαιμονικές επιρροές.

 ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, καθαρά αποκαλυπτικό, που θα συγκλονίσει τον αναγνώστη με τις γλαφυρές περιγραφές του, καθώς ξεσκεπάζονται τα σχέδια του Διαβόλoυ, ο οποίος με απάτη και πλάνη έχει φέρει κάτω από τον έλεγχό του τον άνθρωπο, χωρίς αυτός να το αντιλαμβάνεται, αποδίδοντας τις διάφορες καταστάσεις στο χαρακτήρα του, στις κοινωνικές συνθήκες, στις συγκυρίες, κλπ. Το βιβλίο αυτό δείχνει τον συνεχή αγώνα του πιστού να διατηρήσει την αγιότητά του και την καθαρότητά του ενώπιον του Θεού και περιγράφει τον συνεχή πόλεμο της σάρκας και του πνεύματος.

 ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, που αποτελεί διασκευή του βιβλίου "ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ" των Φρανκ και Άϊντα Μακ Χάμοντ, η ύλη του οποίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τον Αλκιβιάδη Τζελέπη, καθόσον σε όλα τα κεφάλαια έχει προσθέσει πλήθος σκέψεων, σχολίων και προσωπικών εμπειριών για τη δράση των σκοτεινών δυνάμεων, τα δε κεφάλαια 15, 19 και 20 έχουν γραφτεί από τον ίδιο. Ένα βιβλίο που δείχνει την προσωπική πάλη του πιστού (σώμα με σώμα) να ελευθερωθεί από τα ακάθαρτα πνεύματα που κατοικούν στο σαλόνι της καρδιάς του. Είναι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες που πρέπει πεταχτούν έξω.

 ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, στο οποίο οι συγγραφείς αναφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες στον πνευματικό τους αγώνα για την απελευθέρωση πιστών από τη δυναστεία του Πονηρού. Ένα πρακτικό βοήθημα για κάθε πιστό, ώστε να έχει τη νίκη στην καθημερινή του μάχη με τον εχθρό της ψυχής του, ελευθερώνοντας από τα πνευματικά δεσμά και τον εαυτό του και την οικογένεια του και όλους όσους το εκζητούν. Το βιβλίο αυτό θα ανατρέψει την πορεία σου και τη διακονία σου. Καθώς θα αποκαλύπτονται τα διανοήματα του Διαβόλου και οι στρατιές του θα συντρίβονται, η εκκλησία του Ιησού Χριστού γεμάτη από το χρίσμα Του θα βαδίζει σε μια ένδοξη πορεία νίκης.

«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ»
Σπάζοντας τα δεσμά του εχθρού (Μέρος Γ΄).
Α΄ έκδοση: 01/2001 - B΄ έκδοση: 2018 - Σελίδες 80

Το βιβλίο αυτό, αν και αυτοτελές, θεωρείται συνέχεια (Μέρος Γ΄) του βιβλίου με τίτλο «ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ». Αποτελείται από 5 κεφάλαια, από τα οποία τα 3 πρώτα αποτελούν ελεύθερη διασκευή του σχετικού με το θέμα κεφαλαίου από το βιβλίο "ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ" (Φρανκ Μακ Χάμμοντ), έχοντας προστεθεί από τον Αλκιβιάδη Τζελέπη πλήθος νέων στοιχείων, απόψεων και πληροφοριών, με αποτέλεσμα η ανάλυση να γίνεται με λεπτομερή τρόπο. Τα υπόλοιπα 2 τελευταία κεφάλαια έχουν προστεθεί με τη χάρη του Κυρίου εξ ολοκλήρου από τον Έλληνα συγγραφέα, ο οποίος για ένα μεγάλο διάστημα στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος διακονίας απελευθέρωσης. (Α΄ έκδοση: 2001 – Β΄ Ανατύπωση: 10.2013)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ:
«Ποια είναι η αιτία της σχιζοφρένειας;», «Μπορεί ένας σχιζοφρενής να θεραπευτεί οριστικά;», «Σήμερα υπάρχουν δαιμονιζόμενοι;», κλπ. ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο βιβλίο αυτό. Πρόκειται για μια αποκάλυψη του Κυρίου Ιησού στην εκκλησία των εσχάτων καιρών.

«ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ & Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ»
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 27 - 2 
-------------------------------------------------------
Τίτλος Α΄ έκδοσης (αρχικός):
«Ο ΙΗΣΟΥΣ, Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΜΑΣ και Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΜΑΣ»
-------------------------------------------------------
Α΄ έκδοση: 01/1992
Β΄ έκδοση: 01/2018  Σελίδες 84
Ανατύπωση: 01/2021

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που σαν κεντρικό θέμα έχει να παρουσιάσει τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ως το μοναδικό ΜΕΣΙΤΗ μας μεταξύ Θεού και ανθρώπων (Α΄ Τιμόθεου Β:5), είναι ο μοναδικός ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ μας στον ουρανό. Πρόκειται για μια πολύ απλή και κατανοητή παρουσίαση της ιεροσύνης του αναστημένου και ένδοξου Κυρίου Ιησού που κάθεται μέσα στο θρόνο του Πατέρα (Αποκάλυψη Γ:21) και μεσιτεύει για μας.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
- Το σκίσιμο του καταπετάσματος και το ιερατείο
- Εξομολόγηση σε Θεό ή σε ανθρώπους;
- Προσκύνηση αγίων και αγγέλων
- Προσκύνηση εικόνων και γλυπτών
- ΙΗΣΟΥΣ: Το υπέρ παν όνομα.

Το βιβλίο αυτό, μαζί με τα βιβλία «ΑΠΟΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ» (Κωδικός 6) και «ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ» (Κωδικός 24) αποτελούν μια θαυμαστή ενότητα. Αν και το κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές, το ένα συμπληρώνει το άλλο και αποτελούν μια τριλογία.

"Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ".
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 29 - 6
Αρχική έκδοση: 05/1992
Α' έκδοση: 03/2018 - Β' έκδοση: 11/2019 - Σελίδες 84

Η Αγία Γραφή, ή Λόγος του Θεού, ή Βίβλος είναι ένα βιβλίο που έφθασε σε μας δια μέσου των αιώνων. Πέρασε από πολλά χέρια, εκδόθηκε σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, πολεμήθηκε σκληρά σε όλες τις εποχές από τους αρνητές της, αλλά όμως, ούτε οι βανδαλισμοί των βαρβάρων, ούτε η μόρφωση των «πολιτισμένων» λαών, ούτε οι φλόγες της Ιεράς Εξέτασης, ούτε οι ύβρεις και οι συκοφαντίες των διανοουμένων, κατόρθωσαν να την εξαφανίσουν. Ο Ιησούς είχε πει: «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, ΟΙ δε ΛΟΓΟΙ ΜΟΥ δεν θέλουσι παρέλθει» (Ματθαίος ΚΔ:35).


Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ μεταφράστηκε αρχικά στην Ελληνική γλώσσα από τους Εβδομήκοντα (Ο΄), η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και από τους Ιουδαίους. Μεταγενέστερα έγιναν και άλλες αξιόλογες μεταφράσεις, όπως του λόγιου και αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Βάμβα (1850 μ.Χ.). Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ γράφτηκε απευθείας στην Ελληνική γλώσσα, μία μεγάλη ευλογία του Θεού για τους Έλληνες. Ολόκληρη η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) βρίσκεται σε μόνιμη βάση το 1ο βιβλίο σε παγκόσμια κυκλοφορία, είναι το Βest Seller όλων των εποχών.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια συνοπτική πανοραμική περιγραφή όλων αρχαιολογικών και ιστορικών αποδείξεων της αξιοπιστίας της Βίβλου. Η επιστήμη της «Κριτικής των Κειμένων» που δημιουργήθηκε για την εξέταση της αξιοπιστίας των χειρόγραφων της Βίβλου, έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των κειμένων της και τη συντριπτική υπεροχή της έναντι όλων των άλλων αξιόπιστων αρχαίων συγγραμμάτων.

Μερικά από τα περιεχόμενα του βιβλίου:
Κριτική των κειμένων της Αγίας Γραφής - Υλικό και τρόπος γραφής των κειμένων - Κώδικες και Χειρόγραφα της Βίβλου - Λάθη αντιγραφών και αιτίες λαθών - Εβραϊκά κείμενα - Μεταφράσεις της Αγίας Γραφής - Μεταφραστικά λάθη κειμένου του Ν.Βάμβα - Αρχαιολογικές και ιστορικές μαρτυρίες.

Εφόσον η Βίβλος είναι ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ, η αποδοχή ή η απόρριψή της από τον άνθρωπο θα έχει αιώνιες συνέπειες. Μέση θέση δεν μπορεί να υπάρξει. Η Βίβλος οδηγεί τον άνθρωπο στο να γνωρίσει τον Ιησού, Αυτόν που εκούσια πρόσφερε τον εαυτό Του θυσία για τη δική του σωτηρία

«Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΑΙΩΝ»
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 16 – 6
Α’ έκδοση: 1993 - Β’ έκδοση βελτιωμένη 11/2008
Ανατύπωση: 11/2019 - Σελίδες 84

Το Ιουδαϊκό θρησκευτικό κατεστημένο αποκαλούσε τον Ιησού Χριστό «ΠΛΑΝΟ» (Ματθαίος ΚΖ/27:63), τον απόστολο Παύλο τον θεωρούσαν ότι ήταν ο αρχηγός της «ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΑΙΩΝ» (Πράξεις ΚΔ/24:5) και γενικά όλους τους πιστούς των πρώτων χριστιανικών αιώνων ότι ανήκαν στη «ΝΕΑ ΑΙΡΕΣΗ». Κατηγορούσαν ως αιρετικούς αυτούς που με αυταπάρνηση και θυσία κήρυτταν το μήνυμα της αγάπης, αυτούς που με τη δύναμη του Ιησού θεράπευαν και ελευθέρωναν τους ανθρώπους από τα πνευματικά δεσμά του Διαβόλου και των πονηρών δυνάμεών του.

Τα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς είναι: «ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικά αιρετικός;», «ΠΟΙΟΙ ήσαν οι μεγαλύτεροι αιρετικοί όλων των εποχών», «ΕΙΝΑΙ αιρετική η εκκλησία, που δημιούργησαν ο Ιησούς και οι απόστολοι;», «ΠΟΙΑ είναι η ετυμολογική έννοια της λέξης “αιρετικός;”», «ΕΝΑΣ αιρετικός μπορεί να κατέχει την αλήθεια και να μην βρίσκεται σε πλάνη;», ….και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται παρουσίαση για το νικηφόρο ξεκίνημα της πρώτης αποστολικής εκκλησίας και της μετέπειτα ιστορικής πορείας της εκκλησίας του Ιησού Χριστού μέσα στους αιώνες. Δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα, που απασχολούν κάθε ειλικρινή εκζητητή της αλήθειας και μελετητή της Βίβλου, όπως:

• Τι «είναι» και τι «δεν είναι» εκκλησία; Ποιο είναι το όνομά της;
• Ποια ήταν η «αίρεση των Ναζωραίων» στην εποχή των πρώτων αποστολικών αιώνων;
• Ποια ήταν η διδασκαλία και οι αρχές της αίρεσης των Ναζωραίων;
• Ποιο ήσαν οι «μεγάλοι αιρετικοί» όλων των εποχών;
• Ποιο είναι το «νέον πράγμα» της εκκλησίας του Ιησού Χριστού;
• Τι συμβολίζουν ιστορικά οι «επτά εκκλησίες» της Αποκάλυψης;

Πρόκειται για ένα βιβλίο που οδηγεί τον κάθε συνειδητό πιστό ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙ ότι ο πνευματικός αγώνας με τις πονηρές δυνάμεις είναι συνεχής, δεν σταματά, μέχρι να συναντήσει τον Κύριό του και σωτήρα Ιησού. Για το λόγο αυτό πρέπει ΝΑ ΛΑΒΕΙ αποφάσεις στην ζωή του που θα τον οδηγήσουν σε νικηφόρα πνευματική πορεία μέσα στην καθημερινότητα του, η οποία είναι πάντα γεμάτη από πιέσεις, προβλήματα και δυσκολίες.

: 978 - 960 - 6783 - 30 - 2
Α΄ έκδοση: 05/2018 - Σελίδες 270
(Αρχική έκδοση 80 σελίδων: 1993)

«Εγενόμην εν πνεύματι εν τη Κυριακή ημέρα...» (Αποκάλυψη Α:10) Ποια είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ για την οποία αναφέρεται ο απόστολος Ιωάννης; Πρόκειται για την «ημέρα της Κυριακής» ή για τη μελλοντική «ημέρα του Κυρίου;» Ο Ιωάννης έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης περίπου το 95 μ.Χ., περίοδο κατά την οποία ήταν άγνωστος ο όρος «Κυριακή» για την πρώτη ημέρα εβδομάδας. Ο όρος όμως αυτός ήταν γνωστός στον ειδωλολατρικό κόσμο, γιατί την πρώτη ημέρα της εβδομάδας λάτρευαν τον θεό Ήλιο και τον Περσικό θεό Μίθρα και την ονόμαζαν «Die Dominica», που σημαίνει «ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΥ» (Dominicus =Κύριος). Οι Ρωμαίοι επίσης την 25η Δεκεμβρίου την ονόμαζαν «Σεβαστή ημέρα του αήτητου Ήλιου» (Λατ. Die Natalis Invicti).

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ: Το βιβλίο της Αποκάλυψης είναι ένα καθαρά προφητικό βιβλίο και τα γεγονότα που περιγράφει δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί. Ο Ιωάννης δεν είδε τις οράσεις «κατά την Κυριακήν ημέρα», όπως λάθος αναγράφουν διάφορες μεταφράσεις του αρχαίου Ελληνικού κειμένου, αλλά ήρθε πνευματικά «εις την Κυριακήν ημέρα», μπήκε δηλαδή μέσα στην «ημέρα του Κυρίου» και περιγράφει τα γεγονότα που αφορούν τη χρονική αυτή περίοδο, η οποία αρχίζει με την αρπαγή της εκκλησίας του Ιησού και θα τελειώσει με την καταστροφή του κόσμου και τη δημιουργία νέου ουρανού και νέας γης.

ΣΑΒΒΑΤΟ ή ΚΥΡΙΑΚΗ; Τα μεγάλα χριστιανικά δόγματα, δέχονται ότι η ημέρα του Κυρίου, που ήταν η έβδομη ημέρα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην Παλαιά Διαθήκη, αντικαταστάθηκε από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας την ΚΥΡΙΑΚΗ στην περίοδο της Καινής Διαθήκης, στηριζόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι ο Ιησούς αναστήθηκε το πρωί της πρώτης ημέρας της εβδομάδας, καθώς και στη λάθος μετάφραση του κειμένου στην Αποκάλυψη Α:10, που γράφει «Κατά την Κυριακήν ημέραν ήλθον εις (έκστασιν) πνευματικήν...».

Στο βιβλίο αυτό δίνονται ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την «Κυριακή ημέρα», όπως:
Ποιος ήταν ο τύπος και ο συμβολισμός του Ιουδαϊκού «σαββάτου».
Ποια ήταν η αγιότητα και το «σημείον» της έβδομης ημέρας του Σαββάτου.
Εάν καταργήθηκε ή όχι ο νόμος της Παλαιάς Διαθήκης.
Πως ο Ιησούς τηρούσε το Σάββατο.
Τι εφάρμοζε η πρώτη αποστολική εκκλησία για την έβδομη ημέρα του Σαββάτου και για την πρώτη ημέρα της εβδομάδας.
Πως και πότε ιστορικά καθιερώθηκε η πρώτη ημέρα της εβδομάδας να ονομάζεται «Κυριακή», να θεωρείται «αγία» και να θεσπίζονται νόμοι για την παύση εργασίας.
Ποια είναι η πραγματική «Κυριακή ημέρα» (ημέρα του Κυρίου) και ποια γεγονότα περιλαμβάνει κατά χρονολογική σειρά.
Ποιο είναι το «σάββατο» (=ανάπαυση) του πιστού στην περίοδο της Καινής Διαθήκης.
Ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στην «έβδομη ΗΜΕΡΑ», το έβδομο ΕΤΟΣ» και στην «έβδομη ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΑ».
Τι κοινό υπάρχει στην ανάπαυση του «σαββάτου» της Παλαιάς Διαθήκης και στην ανάπαυση του «βαπτίσματος με το Πνεύμα του Θεού» στην Καινή Διαθήκη.

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ» (η Θεότητα του Ιησού)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 28 - 9
Αρχική έκδοση: 06/1992 - Β΄ έκδοση: 01/1995
Γ' έκδοση βελτιωμένη : 03/2018 - Σελ. 84
Ανατύπωση: 2021

1. Πρόκειται για ένα καθαρά ερμηνευτικό βιβλίο, το οποίο δεν «διαβάζεται» απλά, αλλά προσφέρεται για «μελέτη» και «διδασκαλία», καθόσον αποτελεί μια συστηματική παρουσίαση των δογματικών αληθειών της Αγίας Γραφής, που αναφέρονται στη φύση του Πατέρα και του Υιού και στην κοινωνία του αγίου Πνεύματος.

2. Αναλύονται και εξηγούνται με κατανοητό τρόπο η ανθρώπινη και η θεϊκή φύση του Κυρίου Ιησού Χριστού, η σχέση Του με τον Πατέρα, η φανέρωσή Του στον άνθρωπο, η θέση Του στον ουρανό και πολλά άλλα που απασχολούν κάθε αναγνώστη της Βίβλου.

3. Η μικρή αυτή, αλλά και περιεκτική μελέτη, έχει σαν βασικό στόχο να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που υπάρχει για το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, ώστε να βοηθηθούν όλοι οι ειλικρινείς εκζητητές του προσώπου Του και να γίνουν αληθινοί προσκυνητές Αυτού. Η "πρώτη" και "μεγαλύτερη" από όλες τις εντολές του Κυρίου είναι να έχουμε επίγνωση για το ποιος είναι ο Θεός μας (βλ. Έξοδος Κ:1-3 /Δευτερονόμιο ς΄:4 /Μάρκος ΙΒ:29-30 /Β΄ Τιμόθεου Α:12 /κλπ.).

4. Κάθε κεφάλαιο που αναλύεται, περιλαμβάνει πάρα πολλά εδάφια μέσα από την Αγία Γραφή, από τα οποία άλλα αναγράφονται όπως έχουν και άλλα αναφέρονται απλά, γι' αυτό θα πρέπει ο αναγνώστης να τα διαβάζει μέσα από τη Βίβλο του. Θα πρέπει τα εδάφια να μην προσπερνιούνται με τη σκέψη ότι "είναι γνωστά" ή ότι "τα ξέρουμε", αλλά να διαβάζονται ολόκληρα με προσευχή και με προσοχή, ώστε ο Κύριος Ιησούς να μας γεμίζει με το Λόγο Του και να μας αποκαλύπτει τις θαυμαστές αλήθειές Του.

5. Θα συνιστούσα στον αναγνώστη, το βιβλίο αυτό να διαβαστεί μια φορά στην αρχή για απλή ενημέρωση και εξοικείωση με το περιεχόμενο και μετά να διαβαστεί για δεύτερη φορά, μελετώντας το κάθε θέμα με τη βοήθεια της Αγίας Γραφής.

«ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ»
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 08 - 1
Α΄ έκδοση: 1994 - B΄ έκδοση: 04/2003 - Γ΄ έκδοση: 04/2021 - Σελίδες 60

1. Η βάση της Χριστιανικής πίστης είναι το ΑΙΜΑ της θυσίας του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Ο Θεός αγαπάει τον αμαρτωλό άνθρωπο και δεν θέλει να χαθεί κανένας στην αιώνια απώλεια, γι’ αυτό θέλει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο μια διαθήκη (συμφωνία), για να του δώσει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ που την σφραγίζει με το πολύτιμο και άγιο αίμα του Υιού Του, του Ιησού.

2. Ο Θεός είναι «ΘΕΟΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ» και τις υποσχέσεις Του τις επικυρώνει με διαθήκες, γιατί είναι «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ». Έκανε διαθήκη με το Μωϋσή στο όρος Σινά και έδωσε το Νόμο Του στο λαό Ισραήλ και σήμερα κάνει διαθήκη μαζί σου, σφραγίζοντάς την με το αίμα του Υιού Του, του Κυρίου Ιησού, και βάζει το Νόμο Του μέσα στην καρδιά σου.

3. Πιστεύω ότι διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, η ζωή σου θα αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο και θα αλλάξει ριζικά.

«ΨΑΛΤΕ ΑΣΜΑ ΝΕΟΝ» (υμνολόγιο)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 18 - 0
Α΄ έκδοση: 08/1996 - Β΄ έκδοση: 05/1998 - Γ΄ έκδοση: 05/2003
Β΄ανατύπωση: 2020 - Σελίδες 80

Το υμνολόγιο αυτό αποτελείται από μια συλλογή δοξαστικών και λατρευτικών ύμνων, η οποία έχει γίνει από τον υπεύθυνο των εκδόσεων «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ». Θεωρείται ότι είναι μια συνοπτική παρουσίαση του μεγάλου υμνολογίου με τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ» (περιλαμβάνει 670 ύμνους)

Περιλαμβάνει συνολικά 240 ύμνους και χωρίζεται σε 2 μεγάλες ενότητες. Η πρώτη αποτελείται από τους ύμνους υπ’ αριθ.01-146 και περιέχονται σε 7 CD, που ψάλλει το μουσικό συγκρότημα «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ». Η δεύτερη αποτελείται από τους ύμνους υπ’ αριθ. 147 - 240.

Το παραπάνω υμνολόγιο κυκλοφορεί σε μικρό όμορφο σχήμα, ώστε μαζί με την Αγία Γραφή να μπορεί να μεταφέρεται παντού, ώστε να μπορεί ο αναγεννημένος πιστός να λατρεύει και να δοξάζει τον Ιησού Χριστό, παντού όπου και αν βρίσκεται.

«ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ» (υμνολόγιο)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 19 - 7
Α΄ έκδοση: 05/2004 - Ανατύπωση: 01/2014 - Σελίδες 360

(1) Πρόκειται για μια συλλογή από 670 ύμνους. Στη συλλογή αυτή έχουν συμπεριληφθεί ύμνοι παλαιοί (σε μετάφραση) και ύμνοι που έχουν γραφτεί και μελωποιηθεί μέχρι και το έτος 2002. Η έκδοση αυτή πρωτοτυπεί στο ότι περιλαμβάνει ύμνους με παραλλαγές και στο ότι περιέχει ύμνους που δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη προγενέστερη συλλογή, αλλά και μεταγενέστερη μέχρι το 2013, καθόσον έγιναν πολλές ανατυπώσεις και προστέθηκαν νέοι ύμνοι

(2) Περιλαμβάνει ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ μουσικής των ύμνων και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ των ύμνων κατά θέματα και κατά αλφαβητική σειρά. Στο τέλος υπάρχει μεγάλος αριθμός ΚΕΝΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ για προσθήκη νέων ύμνων.

(3) Η συλλογή, επεξεργασία, ταξινόμηση και καταγραφή των ύμνων άρχισε το έτος 1985 και τελείωσε το έτος 2003, μετά δηλαδή. από 18 έτη, όπου μετά από ένα χρόνο (2004) έγινε η Α΄ έκδοσή του. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προσφορές του υπεύθυνου της διακονίας «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ», Αλκιβιάδη Τζελέπη, στο χώρο της Ελληνικής Χριστιανικής βιβλιογραφίας.

«Η ΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
ISBN: 978 - 960 - 92560 - 6 - 3
Α΄ έκδοση: 05/2001 - Α΄ έκδοση: 06/2007
Β’ Ανατύπωση: 03/2021 - Σελίδες 76


Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται η όραση που έδωσε ο Θεός σ’ έναν εργάτη Του από την Ουγκάντα, τον Τζον Μουλίντε (John Mulinde) και αναφέρεται στον τρόπο που πρέπει να σπάσουν οι σκοτεινές δυνάμεις που βρίσκονται στον επουράνιo χώρο της Ευρώπης, ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος από τα πνευματικά δεσμά του σκότους, να εκχυθεί το Πνεύμα του Κυρίου επάνω στους λαούς της, να φανερωθεί η δόξα Του και να έρθει η αναζωπύρωση.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΜΕΡΗ:
Το πρώτο μέρος («Η ΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ») αναφέρεται η όραση που έδωσε ο Κύριος στον Τζον Μουλίντε, η οποία όραση περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο. Το κείμενο είναι σε μετάφραση από το Αγγλικό και αποδίδεται στα Ελληνικά σε ελεύθερη διασκευή με προσθήκη από τον γράφοντα περισσοτέρων σχολίων σχετικά με το θέμα. Τα εδάφια από το Λόγο του Θεού παρατίθενται αυτούσια, ενώ στο πρωτότυπο κείμενο απλά αναφέρονται. Το κείμενο της Αγίας Γραφής που χρησιμοποιείται είναι το κείμενο της μετάφρασης του αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Βάμβα (1850 μ.Χ.). Όσες λέξεις βρίσκονται σε παρένθεση δεν υπάρχουν στο πρωτότυπο κείμενο.

Το δεύτερο μέρος («Η ΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ») αναφέρεται στο ίδιο θέμα, αλλά για τον Ελλαδικό Χώρο και έχει γραφτεί από τον Αλκιβιάδη Τζελέπη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε κατ’ οίκον συναθροίσεις. Οι αποκαλύψεις του βιβλίου αυτού θα αλλάξουν την πορεία του κάθε αναγνώστη και θα τον οδηγήσουν σε πνευματική νίκη.

"ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ"
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 09 - 8
Α΄ έκδοση: 10/2001 - Ανατύπωση: 05/2021 - Σελίδες 84

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα συγκλονιστικό γεγονός, που πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον επάνω στην ανθρωπότητα. Το γεγονός αυτό θα ξεκινήσει σαν μια παγκόσμια τραγωδία, αλλά θα καταλήξει να είναι μία ουράνια ευλογία. Για πολλούς θα είναι μια ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ, αλλά για άλλους θα είναι μια ΕΝΔΟΞΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Εκατομμύρια άνθρωποι, ξαφνικά και απροειδοποίητα, θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη Γη, χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος, ενώ ταυτόχρονα θα συμβούν φοβερά δυστυχήματα, γιατί πολλοί από τους εξαφανισθέντες τη στιγμή εκείνη οδηγούσαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα ή άλλα μεταφορικά μέσα, με αποτέλεσμα τα οχήματά τους να μείνουν ακυβέρνητα.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα βρεθεί μέσα σε αναστάτωση και σε ταραχή, χάος θα επικρατεί παντού. Οι κυβερνήσεις θα έχουν παραλύσει και δεν θα γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν το τρομερό γεγονός που συνέβηκε. Εκείνο όμως που θα προκαλεί τρόμο, σύγχυση και απορία είναι ότι χιλιάδες πλάκες τάφων βρέθηκαν μετακινημένες.

Πρόκειται για ένα καθαρά προφητικό βιβλίο και αναφέρεται σε ένα γεγονός που μας αποκαλύπτει η Βίβλος ότι θα συμβεί επάνω στην ανθρωπότητα. ΠΩΣ το γεγονός αυτό θα συμβεί, ΠΟΙΟΙ θα είναι αυτοί που θα εξαφανιστούν, αλλά και ΓΙΑΤΙ η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα εξαφανιστεί. Ένα βιβλίο που θα προβληματίσει τον κάθε αναγνώστη και θα τον οδηγήσει να λάβει σημαντικές αποφάσεις στη ζωή του, οι οποίες θα τον ακολουθήσουν και στην άλλη ζωή.

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου η αφήγηση γίνεται με μορφή διηγήματος, γεγονός που θα καθηλώσει τον αναγνώστη και θα του προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα κεφάλαια παρουσιάζονται με τη συνηθισμένη απολογητική - ερμηνευτική μορφή.

«ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΚΟΙΛΟΠΟΝΕΙ»
ISBN: 978 - 960 - 92560 - 7 - 0
Α΄ έκδοση: 02/2002 - Β΄ έκδοση: 06/2007 - Γ΄ έκδοση: 05/2013
Ανατύπωση: 2020 ( Σελ. 80 )

Πολεμικές συρράξεις με τεχνολογία τρόμου, τρομοκρατικές ενέργειες που ξεπερνούν τον κινηματογράφο, εμφύλιες διαμάχες που αφανίζουν λαούς ολόκληρους, θρησκευτικές συγκρούσεις χωρίς τέλος, φοβερές επιδημίες, πείνα, αρρώστιες, ανεργία, πληθωρισμός, σεισμοί, καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, άνθρωποι γεμάτοι μίσος, κακία, θεομπαίχτες, εγωιστές, αλαζόνες, καιροσκόποι, σατανολάτρεις και πολλά άλλα κοινωνικά προβλήματα ζωντανεύουν στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Το βιβλίο αυτό προχωρεί στο μέλλον και περιγράφει φοβερά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν: Ο πύργος του Άϊφελ θα πέσει - Ο Νείλος ποταμός θα ξεραθεί - Τα Ηνωμένα Έθνη θα διαλυθούν - Ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη θα πέσουν - Το νερό θα γίνει σπάνιο στη Μέση Ανατολή - Η Τουρκία και οι γύρω περιοχές θα αιματοκυλίσουν - Ο Ειρηνικός και ο Ατλαντικός Ωκεανός θα ενωθούν…κλπ. Αυτά θα είναι μερικά από τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο, το οποίο θεωρείται σαν μια μικρή συνέχεια (συμπλήρωμα) του βιβλίου με τίτλο «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» (κωδικός Νο3), το οποίο κυκλοφόρησε στην 5η έκδοσή του (Ιανουάριος 2013).