«ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ» (16 αυτοτελή θέματα)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 13 - 5
Α΄ έκδοση: 04/2002 - Β ΄ έκδοση: 01/2022 - Σελίδες 76

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα «μικρό εγχειρίδιο θεολογίας». Περιέχει 16 θεμελιώδεις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής που αναλύονται με σύντομο και απλό τρόπο. Όλα τα θέματα (πλην του τελευταίου) περιλαμβάνονται μέσα σε 4 σελίδες το καθένα. Αυτό έγινε για να μπορεί να κυκλοφορεί το κάθε θέμα ξεχωριστά και σε μορφή φυλλαδίου. Έτσι μπορεί ο αναγνώστης να συγκρατήσει πιο εύκολα το περιεχόμενό μου, καθόσον δεν γίνεται ανάλυση λεπτομερή, αλλά περιλαμβάνει τα πιο επίμαχα στοιχεία του κάθε θέματος.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ: Θεοπνευστία της Βίβλου - Βάπτισμα στο νερό και στο άγιο Πνεύμα - Χαρίσματα του Πνεύματος - Μοναδικότητα του Θεού - Η Θεότητα του Ιησού - ΙΗΣΟΥΣ: Το υπέρ παν όνομα - Ο δείπνος του Κυρίου - Θεραπεία ασθενειών - Εξομολόγηση - Νηστεία...και πολλά άλλα.
Πρόκειται για έναν συνοπτικό ΟΔΗΓΟ ΜΕΛΕΤΗΣ της Αγίας Γραφής, κατάλληλο βοήθημα για κάθε ερευνητή και μελετητή του Λόγου του Θεού.

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Υμνοι - Τραγούδια - Κάλαντα»
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 14 - 2
Α΄ έκδοση: 11/2002 - Ανατύπωση: 2007, 2018 - Σελίδες 72
--------------------------------------------------------------
ΕΙΣΑΓΩΓΗ στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
11.09.2003 (Α΄ έκδοση) - Ανατύπωσης: 2013/18-12-2007

Το ΥΜΝΟΛΟΓΙΟ αυτό αποτελεί μια συλλογή από εκατό (100) Χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο. Η έκδοση πρωτοτυπεί άλλων παρομοίων εκδόσεων, καθόσον περιλαμβάνει:

1. ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ: Παραδοσιακούς, κλασικούς, σύγχρονους, βυζαντινούς, Ελληνικούς και ξένους σε μετάφραση.

2. ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ. Έχουν την ίδια μουσική εκτέλεση, αλλά διαφορετικούς στίχους.

3. ΥΜΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, καθόσον δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη παρόμοια έκδοση, αλλά υπήρχαν μόνο σε κασέτες ήχους (έχουν μετατραπεί σε CD).

Στους ύμνους αναγράφονται ο πρωτότυπος Αγγλικός ΤΙΤΛΟΣ αυτών που έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά, ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ της μουσικής και ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ. Η συλλογή, επεξεργασία, ταξινόμηση και καταγραφή των ύμνων άρχισε το έτος 1991 και τελείωσε το έτος 2002, μετά από 11 έτη. Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά στο χώρο της Ελληνικής χριστιανικής βιβλιογραφίας.

«ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ» (αληθινές μαρτυρίες)
ISBN: 978 - 960 - 92560 - 8 - 7
Α΄ έκδοση: 02/2005 - Β΄ έκδοση: 06/2007
Ανατύπωση: 2021 - Σελίδες 80

Αναφέρονται 9 συγκλονιστικές ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ανθρώπων (επωνύμων), που ήσαν πρώην εγκληματίες, ναρκομανείς, άρρωστοι από ανίατες σωματικές και ψυχικές ασθένειες, μέντιουμ, σατανιστές, κλπ. και παρ’ όλο που έκαναν πολλές αξιόλογες προσπάθειες για να ξεφύγουν από την κατάσταση αυτή, δεν το κατόρθωσαν, μέχρι που στράφηκαν στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, όπου με θαυμαστό και δυναμικό τρόπο Τον γνώρισαν προσωπικά και ελευθερώθηκαν ολοκληρωτικά από τη δυναστεία του Διαβόλου.

Eπειδή στην αρχή ή και στο τέλος των περισσοτέρων κεφαλαίων έχουν προστεθεί αρκετά σχόλια, υπάρχει σαν διακριτικό σημείο στην ΑΡΧΗ και στο ΤΕΛΟΣ κάθε αφήγησης από ένα μαύρο βέλος, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να διακρίνει τα σχόλια που έχουν προστεθεί από τον εκδότη (συγγραφέα) από το κυρίως κείμενο της αφήγησης.

Το βιβλίο αυτό είναι το 2ο που ασχολείται αποκλειστικά με αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων, που βρίσκονταν μέσα στο ΣΚΟΤΑΔΙ της αμαρτίας και που με θαυμαστό τρόπο βρέθηκαν στο ΦΩΣ της αλήθειας του Ιησού Χριστού. Έχει προηγηθεί το βιβλίο «ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ» που περιλαμβάνει (11) παρόμοιες μαρτυρίες.

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» (δημοσιεύσεις στο FACEBOOK)
ISBN: 978 - 618 - 80075 - 1 - 2
Α΄ έκδοση: 06/2012 - B΄ έκδοση: 03/2021 Σελίδες 84

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»: Πρόκειται για ένα βιβλίο με άρθρα που έχουν σχέση με τη Βίβλο (ερμηνευτικά, απολογητικά, θεολογικά και εσχατολογικά) τα οποία κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί στο facebook και τα περισσότερα θέματα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες χρηστών του internet.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
• «Δόγματα, Ομολογίες και Κινήσεις στον Ελλαδικό Χώρο».
• «Ερμηνευτική της Βίβλου» και «Τυπολογία των συμβόλων».
• Βάπτισμα στο νερό (Ματθαίος ΚΗ/28:19) και ερμηνεία «οπτόν εν πυρί»
• «Ο Ιησούς είναι ο Λόγος» (Ιωάννης Α/1:1)
• «Η γέννηση του ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ της εκκλησίας των Εσχάτων Καιρών»

«ΔΟΓΜΑΤΑ και ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 37 - 1
Α΄ έκδοση: 06/2012 - Β΄ έκδοση: 03/2021 - Σελίδες 160

Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει με συνοπτικό, αλλά πολύ κατατοπιστικό τρόπο, τις διάφορες χριστιανικές ομολογίες, κινήσεις και ομάδες που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο, αλλά οργανικά δεν ανήκουν στην κατεστημένη Ελλαδική Ορθόδοξη εκκλησία. Το κοινό χαρακτηριστικό των κινήσεων αυτών είναι ότι τα μέλη τους είναι άτομα που έχουν αναγεννηθεί από τον Λόγο και το Πνεύμα του Θεού και έχουν προσωπική σχέση με τον Κύριο Ιησού, τον οποίο υψώνουν και δοξάζουν. Η αναγέννηση δια μέσου της σταυρικής θυσίας του Ιησού είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των κινήσεων.

Σε πολλούς υπάρχει άγνοια και σύγχυση για τη δογματική θέση των κινήσεων αυτών και η σύγχυση αυτή αυξάνει και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όταν αποδίδονται στις κινήσεις αυτές διάφοροι χαρακτηρισμοί, τίτλοι και ονομασίες. Αυτή η σύγχυση δεν αφορά μόνον αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον Λόγο του Θεού και είναι αδιάφοροι, αλλά αφορά και τους ίδιους τους πιστούς που είναι μέλη των κινήσεων αυτών, με αποτέλεσμα η έλλειψη σωστής πληροφόρησης και η άγνοια να δημιουργούν πολλά προβλήματα, που γίνονται εμπόδια για την αληθινή ενότητα του σώματος του Κυρίου Ιησού.

Το έτος 2011 δημοσιεύτηκε στο facebook ένα πολυσέλιδο άρθρο με τίτλο «Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ», το οποίο προβλημάτισε πολλούς για τις χρησιμοποιούμενες ονομασίες των χριστιανικών αναγεννημένων κινήσεων στην Ελλάδα, όπως ευαγγελικοί, πεντηκοστιανοί, αντβεντιστές, ευαγγελιστές τριαδικοί, μονοθεϊστές, Jesus only, χαρισματικοί και πολλές άλλες ονομασίες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και ένα δεύτερο άρθρο με τίτλο «ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ» και τέλος να εκδοθεί το έτος 2012 το παρόν βιβλίο με περιορισμένη ύλη αρχικά και στις επόμενες εκδόσεις να βελτιωθεί σημαντικά η ύλη του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο μοναδικό στη χριστιανική βιβλιογραφία για το θέμα που πραγματεύεται, καθόσον έχει γραφτεί από «αναγεννημένο ΠΙΣΤΟ» και αφορά αποκλειστικά και μόνο τις «αναγεννημένες ΚΙΝΗΣΕΙΣ», με βασικό στόχο να υπάρχει μια αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση, καθόσον στα λεγόμενα «αντιαιρετικά εγχειρίδια» της επίσημης κατεστημένης εκκλησίας, υπάρχουν πολλές ανακρίβειες για τους λεγόμενους «ετερόδοξους», όπως αποκαλούν τους μη ανήκοντες στην Ελλαδική εκκλησία.

«ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 50 ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ»
(o πιο μικρός οδηγός )
ISBN: 978 - 618 - 80075 - 2 - 9
Α΄ έκδοση: 09/2012 - B΄ έκδοση: 03/2021 - Σελίδες 88

Το βιβλίο αυτό περιέχει 50 βασικές διδασκαλίες και αρχές της χριστιανικής πίστης, που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πιστός, ανεξάρτητα σε ποια δογματική ομολογία ή κίνηση ανήκει. Ίσως να είναι το μοναδικό κείμενο που παρουσιάζει τόσα πολλά θέματα με έναν υπέρ συνοπτικό τρόπο, γιατί ο στόχος του βιβλίου είναι να αποτελέσει έναν ΟΔΗΓΟ ΕΥΡΕΣΗΣ των θεμάτων που παρουσιάζονται, ώστε ο κάθε αναγνώστης να ανατρέχει στη Βίβλο και σε άλλες πηγές, που παρουσιάζουν και αναλύουν το κάθε θέμα με λεπτομέρειες.

Στο τέλος του κάθε θέματος αναγράφεται με ψιλά γράμματα ο τίτλος των βιβλίων ή των μαθημάτων σε CD, στα οποία μπορεί να ανατρέξει ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομερή ανάλυση.

«Ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»
ISBN: 978 - 618 - 80075 - 6 - 7
Α΄ έκδοση: Νοέμβριος 2013 - Σελίδες 84
Ανατύπωση: 2021

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
To βιβλίο αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν μεγάλο πνευματικό άνδρα του Θεού, είναι μια μικρή αφήγηση ενός συγκλονιστικά μεγάλου έργου, που αυτός ο ευλογημένος άνθρωπος μας άφησε σαν παρακαταθήκη, είναι μια μικρή προσφορά αγάπης για το πόσο μεγάλο ήταν το άγγιγμα, που αυτός έκανε μέσα στη ζωή όλων όσοι τον γνώρισαν, είτε προσωπικά, είτε μέσα από τα μηνύματά του σε βιβλία και CD. Το όνομά του ΓΙΩΡΟΓΣ ΠΑΠΠΑΣ. Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να υπηρετήσει τον Κύριο Ιησού, ένας άνθρωπος που αφιερώθηκε σε Αυτόν και μόνο μέλημά Του ήταν να Τον ευαρεστεί καθημερινά, σε όλη τη ζωή του.

Στο ΠΡΩΤΟ κεφάλαιο του βιβλίου, γίνεται μια σύντομη αναδρομή σε όλη την πορεία του, σαν ένα βιογραφικό σημείωμα, είναι «το οδοιπορικό ενός εργάτη του Θεού». Το ΔΕΥΤΕΡΟ κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στο πως εγώ γνωρίστηκα προσωπικά μαζί του και γίναμε συνεργάτες στη διακονία. Περίληψη του κεφαλαίου αυτού, δημοσιεύτηκε (αναρτήθηκε) στο facebook δύο ημέρες μετά την ξαφνική αναχώρησή του για την ουράνια κατοικία του. Στο βιβλίο αυτό η ύλη έχει αυξηθεί με νέα σημαντικά στοιχεία, που δεν υπάρχουν στο δημοσιευμένο κείμενο. Το ΤΡΙΤΟ κεφάλαιο αναφέρεται σε μερικά περιστατικά της πορείας του κατά την τελευταία δεκαετία της διακονίας του στο έργο του Κυρίου, τα περισσότερα από τα οποία είναι προσωπικές μου εμπειρίες. Το ΤΕΤΑΡΤΟ κεφάλαιο αναφέρεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και στα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο (πρωταγωνιστικό) στην πορεία της διακονίας «ΘΕΡΙΣΜΟΣ» και ειδικά αναφέρεται στα τελευταία έτη, πριν κλείσει η αυλαία μιας μακράς πνευματικής πορείας του Γιώργου Παππά. Στα κεφάλαια ΠΕΜΠΤΟ και ΕΚΤΟ γίνεται μια παρουσίαση σε τίτλους όλου του συγγραφικού του έργου, καθόσον υπήρξε πολυγραφότατος και μέρους από το τεράστιο ηχογραφημένο πνευματικό υλικό (CD/DVD) που μας άφησε σε μηνύματα και μαθήματα. Το ΕΒΔΟΜΟ κεφάλαιο αναφέρεται, σαν ειδικό αφιέρωμα, στα γεγονότα που τον οδήγησαν από την Αθήνα στο Γιοχάνεσμπουργκ, ποιο ήταν το αρχικό ξεκίνημα στη Νότια Αφρική και στις θαυμαστές ενέργειες του Πνεύματος του Κυρίου, που βεβαίωνε το Λόγο Του με επακολουθούντα σημεία και τεράστια.

Στο βιβλίο αυτό, αν και ολίγων σελίδων, γίνονται πολλές αναφορές σε ΟΝΟΜΑΤΑ. Αυτό έγινε για ιστορικούς λόγους, ώστε να υπάρχει αντικειμενικότητα στα γεγονότα που περιγράφονται, αλλά και για να τιμήσουμε όλα αυτά τα άτομα που μαζί με τον αδ. Γιώργο Παππά εργάστηκαν μέσα στον αγρό του Κυρίου, με ένα ευλογημένο στόχο, να υψωθεί και να δοξασθεί ο Κύριος Ιησούς, που είναι η πηγή και η ευλογία πάντων. Φυσικά, εκ παραδρομής, πολλά ονόματα πιθανόν να παραλείφθηκαν, αλλά πιστεύω σε νέα βελτιωμένη έκδοση του παρόντος βιβλίου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, να καταγραφούν και να ενσωματωθούν στο αρχικό κείμενο. Πιθανόν επίσης μερικά γεγονότα να μην έχουν αποδοθεί σωστά, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων ή μη αντικειμενικής γνώσης των γεγονότων αυτών, αλλά και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει σχετική διόρθωση (αποκατάσταση) σε επανέκδοση του παρόντος βιβλίου.

Εύχομαι αυτό το βιβλίο, αν και ολιγοσέλιδο, που γράφτηκε για να τιμηθεί η μνήμη ενός «κήρυκα της πίστης», να αποτελέσει ένα ακόμα μικρό ταπεινό λιθαράκι στο οικοδόμημα της εκκλησίας του Κυρίου Ιησού, της νύμφης του Αρνίου και μέσα από τις αφηγήσεις και τις περιγραφές, να αυξηθεί και η δική μας πίστη και να γίνουμε άξιοι και ευλογημένοι συνεχιστές του έργου του.

«ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ και Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ»
Α' Έκδοση: 01/2017 - Β' έκδοση:09/2019 (σελίδες 524)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 24 - 1
-----------------------------------------------------------------------------------
EΝΑ ΒΙΒΛΙΟ αποκαλυπτικό, ερμηνευτικό και ιστορικό, μοναδικό στην Ελληνική βιβλιογραφία, το οποίο χαρακτηρίζεται για την αξιόπιστη και αντικειμενική παρουσίαση των στοιχείων του.
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ το οποίο ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την ερμηνευτική εγκυρότητα και αξιοπιστία ή μη του Συμβόλου της Πίστεως.
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ στο οποίο για πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά γίνεται παράλληλη παρουσίαση του «Συμβόλου της Πίστεως» των 2 πρώτων Οικουμενικών Συνόδων με τα 12 άρθρα και του «Συμβόλου της Πίστεως» του (Μεγάλου) Αθανασίου με τα 42 άρθρα, επάνω στο οποίο στηρίχθηκε και η τελική σύνταξη του Συμβόλου των Οικουμενικών Συνόδων.
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ στο οποίο για πρώτη φορά παρουσιάζονται τεκμηριωμένα στοιχεία σε ποια άρθρα του δεν συμφωνεί με τη θεόπνευστη Βίβλο, την Αγία Γραφή!
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ το οποίο παρουσιάζει με αντικειμενικότητα και αξιόπιστα ιστορικά στοιχεία για το πώς αναβίωσαν με την πάροδο των αιώνων οι αρχαίες ειδωλολατρικές δοξασίες μέσα στο Χριστιανισμό.
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ το οποίο θα οδηγήσει τον κάθε αναγνώστη σε νέες αποκαλύψεις μέσα από το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή και θα αλλάξει την παραπέρα πνευματική του πορεία.

ΤΡΙΑΔΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»
ISBN: 978 - 618 - 80075 - 9 - 8
Α΄ έκδοση: 01/2017 - Σελίδες 80
Ανατύπωση: 11/2021

 To βιβλίο αυτό είναι μία ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ έκδοση και αποτελεί "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ" (συνέχεια) του βιβλίου «ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ και Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΛΟΥ». Πρόκειται για μια παρουσίαση των βασικών τριαδικών θεοτήτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δεν γίνεται ανάλυση και ιστορική ερμηνεία επικράτησής τους, αλλά μόνο παρουσίαση των απεικονίσεων και των παραστάσεων των τριαδικών θεοτήτων, καθώς και των τριαδικών συμ-βόλων που είναι άρρηκτα συνδεμένα με τις θεότητες αυτές.

 Η έκδοση του παρόντος βιβλίου, σαν ξεχωριστού, κρίθηκε απαραίτητη, καθόσον υπάρχει πολύ μεγάλη πληθώρα απεικονίσεων και παραστάσεων όλων των τριαδικών θεοτήτων, που αποτελούν και φωτογραφικά ντοκουμέντα και που ήταν αδύνατον να συμπεριληφθούν στο κυρίως (αρχικό) βιβλίο, για καθαρά τεχνικούς λόγους. Η συγκέντρωσή τους σε ένα ξεχωριστό βιβλίο αποτελεί ένα σπάνιο φωτογραφικό αρχείο και θα υπάρχει η δυνατότητα στο μέλλον, να προστεθούν και άλλα νέα στοιχεία (περισσότερες εικόνες), σε γενόμενη επανεκτύπωση του βιβλίου.

Θέσεις - Αντιθέσεις ΤΡΙΑΔΙΚΗΣ & ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗΣ διδασκαλίας
ISBN: 978 - 618 - 80075 - 8 - 1
Α΄ έκδοση: 11/2016 Σελίδες 84
Β΄ έκδοση: 03/2021 - Ανατύπωση: 11/2021
-----------------------------------------------------------------------------------
(1) Το βιβλίο αυτό είναι καθαρά θεολογικό και ερμηνευτικό και αναφέρεται στις βασικές δογματικές διαφορές μεταξύ τριαδικής και μονοθεϊστικής διδασκαλίας. Το βασικό της παρούσας μελέτης είναι η αντικειμενική και αδογμάτιστη παρουσίαση του όλου θέματος, για το λόγο αυτό παρουσιάζονται οι θέσεις και της τριαδικής και της μονοθεϊστικής διδασκαλίας, καθόσον δεν εκδόθηκε για να υποστηρίξει μία από τις δύο διδασκαλίες (τριαδική ή μονοθεϊστική), αλλά έχει γραφτεί ώστε ο καθένας, ανάλογα με το τι ακολουθεί, να γνωρίζει επακριβώς το δογματικό μέρος της διδασκαλίας του. Το εάν είναι λάθος ή όχι, εάν συμφωνεί ή όχι με τη Βίβλο, αυτό είναι δικό του θέμα να το εξετάσει. Εδώ καταγράφονται και οι 2 απόψεις.

(2) Η έκδοση του βιβλίου αυτού, κρίθηκε απαραίτητη, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών, ακόμα και πολλοί εργάτες, δεν έχουν ορθή ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ούτε της τριαδικής διδασκαλία, ούτε και της μονοθεϊστικής διδασκαλίας. Ειδικά με το δογματικό πιστεύω των "μονοθεϊστών" υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Συνήθως έχουν μια επιφανειακή γνώση και αδυνατούν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα να στηρίζουν οποιαδήποτε από τις 2 απόψεις. Κατακρίνουν την όποια άλλη άποψη, με φανατισμό και πείσμα, γιατί έτσι έχουν μάθει από μικροί ή έτσι τους έχουν διδάξει. Αυτό δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη, αλλά είναι μια γενική διαπίστωση, γι' αυτό και μεταξύ των πιστών δημιουργούνται διάφορες καταστάσεις, που δεν αρμόζει σε αγίους και δεν τιμούν το σώμα του Χριστού!!

(3) Το περιεχόμενο του παρόντος βιβλίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι αποτελεί πρωτοτυπία και ίσως το μοναδικό στη μορφή του από όλα τα υπόλοιπα βιβλία που έχω συγγράψει, καθόσον κανένα κεφάλαιό του δεν γράφτηκε ολόκληρο από την αρχή, αλλά στηρίχτηκε επάνω σε προϋπάρχον υλικό, το οποίο ήδη ήταν γραμμένο και υπάρχει διάσπαρτο σε άλλα βιβλία που έχω συγγράψει. Κατά συνέπεια, όλα τα κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν συρραφή κεφαλαίων από άλλα βιβλία των εκδόσεων "ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ", που το περιεχόμενό τους είναι ομοειδές ή ταυτόσημο.

(4) Για λεπτομερή ανάλυση του θέματος, θα πρότεινα ο ενδιαφερόμενος να διαβάσει το βιβλίο "ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ και Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ" (Κωδικός 37). Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, καθόσον γίνεται μια αντικειμενική ιστορική καταγραφή των γεγονότων και των συνθηκών που συνετέλεσαν στην καθιέρωση του «Συμβόλου της Πίστεως». Παράλληλα γίνεται και ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ του Συμβόλου της Πίστεως, για να είναι τεκμηριωμένη από κάθε άποψη η παρουσίαση του όλου θέματος και έτσι δεν θα υπάρχουν κενά και ερωτηματικά στον αναγνώστη, καθόσον με αντικειμενικότητα και με ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ καταγράφονται οι θέσεις της τριαδικής και της μονοθεϊστικής διδασκαλίας.

«ΖωοΦΙΛΙΑ & ΖωοΛΑΤΡΕΙΑ» (ΦιλόΖΩΟΣ ή ΦιλΑΝΘΡΩΠΟΣ;)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 31 - 9
Α' έκδοση: Φεβρουάριος 2019 (-Σελίδες 80)

«Ζωοφιλία» και «Ζωολατρεία» είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Άλλο είναι να αγαπάς τα ζώα (ζωόφιλος) και άλλο είναι να λατρεύεις τα ζώα με πάθος (ζωολάτρης). Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΑΠΗ του ανθρώπου προς τα ζώα είναι δοσμένη από τον ίδιο το Θεό, το δημιουργό του ανθρώπου και των ζώων και έδωσε τα ζώα στον άνθρωπο για να τον υπηρετούν. Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ προς τα ζώα οδηγεί τον άνθρωπο σε ενέργειες που χαρακτηρίζονται από πάθος, υπερβολές, αντικοινωνική συμπεριφορά και αφοσίωση στα ζώα σε όρια λατρείας. Στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπος γίνεται υπηρέτης και δούλος των ζώων.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις σχέσεις ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΖΩΩΝ, σύμφωνα με τις αρχές που ο Θεός έχει δώσει και ίσως ο αναγνώστης να έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με ένα παρόμοιο θέμα και αυτό να του δημιουργήσει προβληματισμό και ερωτηματικά και να του κινήσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια, σκεπτόμενος «άραγε, τι λέγει για το θέμα αυτό η Αγία Γραφή;»

Σήμερα έχει παρατηρηθεί ότι o άνθρωπος έχει αναπτύξει με συγκεκριμένα κατοικίδια (σκύλους και γάτες) μια παθολογική αγάπη, η οποία τον έχει οδηγήσει στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι την αληθινή, την άδολη αγάπη τη βρίσκει στα ζώα και όχι στον άνθρωπο, υιοθετώντας το σύνθημα «αγάπησα τα ζώα και μίσησα τους ανθρώπους». Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με το Λόγο του Θεού, γιατί ο Θεός είναι η τέλεια έκφραση της αγάπης και εκεί θα πρέπει ο άνθρωπος να αναζητήσει την ΑΓΑΠΗ!!

Στο βιβλίο αυτό δίνονται απαντήσεις: Γιατί ο Θεός δημιούργησε τα ζώα; Τι θέλει ο Θεός να μας διδάξει μέσα από το ζωικό βασίλειο; Γιατί ο άνθρωπος δεν πρέπει να κακοποιεί τα ζώα; Ποια πρέπει είναι η θέση του ανθρώπου για τα ζώα, δίνοντας την πρέπουσα αγάπη και φροντίδα, ώστε να είναι υγιής η σχέση του με τα ζώα; Πως ο άνθρωπος οδηγήθηκε στην ειδωλολατρεία, μορφή της οποίας είναι και η λατρεία των ζώων; Υπάρχει σήμερα σχέση ανάμεσα στη ζωολατρεία και στη λατρεία αρχαίων ζωόμορφων θεοτήτων; Επιτρέπεται να τρώμε τα ζώα; Και πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν σχέση με το θέμα αυτό.

«ΟΙ 7 ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ»
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 32 - 6
Α΄ έκδοση: Φεβρουάριος 2019 - Ανατύπωση: 03/2021 - Σελίδες 84

Στην περίοδο της ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗ ο ίδιος ο Θεός είχε καθιερώσει ΕΠΤΑ ετήσιες εορτές και ΜΙΑ εβδομαδιαία εορτή, που ήταν η ημέρα του Σαββάτου, συνολικά οκτώ εορτές και διέταξε τους Ισραηλίτες να τις εορτάζουν με όλες τις λεπτομέρειες που Αυτός τους έδωσε. Μέσα στις εορτές αυτές ο Θεός είχε "κρύψει" αιώνιες αλήθειες, τις οποίες ήθελε να αποκαλύψει στους αγίους Του. Οι εορτές αυτές ήταν τύποι μελλοντικών αγαθών και αληθειών, που είχαν σχέση με την έλευση του Μεσσία και το έργο Του για τη σωτηρία του ανθρώπου, καθώς και με τη νικηφόρα πορεία της νύμφης εκκλησίας του Χριστού.

Στην περίοδο της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία στο επίσημο εορτολόγιό τους έχουν συμπεριλάβει για να τιμούν και να εορτάζουν πλήθος αποθανόντων αγίων και μαρτύρων του Ιησού Χριστού και έχουν καθιερώσει και μία ειδική ημέρα το χρόνο για να τιμούν τη μνήμη των «αγίων ΠΑΝΤΩΝ», για να εορτάζουν όλους ανεξαιρέτως τους "αγίους" και ειδικότερα αυτούς που δεν αναφέρονται ονομαστικά σε κάποια συγκεκριμένη ημέρα το χρόνο.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται παρουσίαση και ανάλυση των επτά ετήσιων εορτών που ο Θεός είχε δώσει, οι οποίες προφητικά και χρονολογικά καλύπτουν όλα τα γεγονότα από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μέχρι τη ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ του κόσμου. Δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα, που απασχολούν κάθε ειλικρινή εκζητητή της αλήθειας και μελετητή της Βίβλου, όπως:
Πως τηρούσαν τις εορτές στην περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης;
Ποιος ήταν ο προφητικός συμβολισμός των εορτών;
Ισχύουν οι εορτές αυτές και στην περίοδο της Καινής Διαθήκης;
Τι δίδαξαν ο Ιησούς και οι απόστολοι για τις εορτές αυτές;
Η πρώτη αποστολική εκκλησία εφάρμοζε τις εορτές αυτές;
Οι σημερινές εορτές είναι από το Θεό ή είναι ανθρώπινες;

Στο τέλος του βιβλίου γίνεται μια σύντομη περιγραφή για την αναβίωση των αρχαίων ειδωλολατρικών εορτών και δοξασιών μέσα στη χριστιανική θρησκεία και για την ευθύνη που έχει ο πιστός όταν ενεργά συμμετέχει στον εορτασμό αυτών και δεν υπακούει στις εντολές του Λόγου του Θεού για μια ζωή με καθαρότητα και αγιότητα.

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚAΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ;»
(Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 33 - 3
Α΄ έκδοση: Οκτώβριος 2019 - Ανατύπωση: 03/2021 - Σελίδες 92

Υπάρχουν θέματα μέσα στην Αγία Γραφή, που οι υπεύθυνοι των διαφόρων ομολογιών, οι πιστοί και οι Βιβλικοί μελετητές δεν τα αντιμετωπίζουν ενιαία, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλοι δέχονται και ερμηνεύουν το Λόγο του Θεού «κατά γράμμα», επιφανειακά, όπως ακριβώς αναφέρεται και άλλοι με «αποκαλυπτικό λόγο» από το Πνεύμα του Θεού, μπαίνοντας μέσα στην ουσία του λόγου. Αυτό είναι κάτι που το επισημαίνει ο απ. Παύλος, λέγοντας ότι «το γράμμα θανατώνει, ενώ το Πνεύμα ζωοποιεί» (Β΄ Κορινθίους Γ/3:6). Ο Λόγος του Θεού πνευματικώς ανακρίνεται και όλα τα θέματα θα πρέπει να τα ερμηνεύουμε με την αποκάλυψη του Πνεύματος του Θεού.

Ένα τέτοιο θέμα, που έχει φέρει μεταξύ των πιστών πνευματική ακαταστασία, χωρισμούς και εντάσεις είναι «εάν η γυναίκα, όταν προσεύχεται ή όταν προφητεύει, πρέπει να καλύπτεται ή όχι με κάποιο μαντήλι», όπως σήμερα εφαρμόζεται από μια μεγάλη μερίδα πιστών στη χώρα μας, το οποίο το έχουν κάνει «σημαία» τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των δεσμών αγάπης μεταξύ των πιστών και τη δημιουργία ενός ακόμα εμποδίου για να έρθει η αληθινή και ποθητή ενότητα του σώματος του Ιησού στην Ελλάδα.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται ανάλυση της επιστολής Α΄ Κορινθίους ΙΑ/11:1-16, όπου κατά βάση θίγεται το θέμα για την πνευματική εξουσία που ο Θεός θέσπισε από την αρχή της δημιουργίας του ανθρώπου και με βάση το νόμο αυτό ο απ. Παύλος αναφέρεται στον εάν πρέπει ή όχι η γυναίκα να καλύπτεται στην προσευχή. Για να είναι αξιόπιστη και αντικειμενική η μελέτη μας θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένους ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ της Βίβλου, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν στο σωστό συμπέρασμα. Επισημαίνεται ότι ένας βασικός κανόνας που δεν εφαρμόζεται πάντοτε και οδηγεί σε εντελώς αντίθετα συμπεράσματα είναι να παραλείπεται από τους μελετητές, διδασκάλους, κλπ. το θεόπνευστο αρχαίο κείμενο και να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τις μεταφράσεις, οι οποίες δεν αποδίδουν πιστά το αρχικό κείμενο, όπως συμβαίνει και στη μελέτη μας αυτή.

Μερικά από τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι:
• Ποιος είναι ο νόμος του Θεού για την πνευματική εξουσία;
• Τι ήταν το «κατακάλυμμα» και το «περιβόλαιο»;
• Ιστορική αναδρομή για την ενδυμασία - Ήθη και έθιμα.
• Ποια είναι η επίσημη θέση της ΕΑΕΠ, που καθιέρωσε το «μαντήλι»
• Τι κόμη έδωσε ο Θεός στον Αδάμ και την Εύα, όταν τους έπλασε.
• Ο Ιησούς Χριστός είχε κοντά ή μακριά μαλλιά και γιατί.

Το βιβλίο είν«ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΩΔΙΝΩΝ»
προφητείες - οράσεις - μηνύματα
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 35 - 7
Α΄ έκδοση: Μάιος 2020 - Aνατύπωση: 03/2021 - Σελίδες 88

Από τον πρώτο μήνα του έτους 2020 ολόκληρη η ανθρωπότητα βρέθηκε κάτω από μια τραγική πραγματικότητα, που οι κυβερνήσεις όλων των κρατών φάνηκαν ότι ήσαν ανέτοιμες να την αντιμετωπίσουν. Πρόκειται για την πανδημία, με την ονομασία corona virus (κορονοϊός), που είχε ξεκινήσει ένα μήνα πριν από την πόλη Wuhan της Κίνας.

Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, σε σημείο που οι κυβερνήσεις να λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα, που πριν μερικούς μήνες όλα αυτά φάνταζαν μόνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως να κλείνουν επιχειρήσεις, καταστήματα εμπορικά και εστίασης, ιδιωτικά γραφεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, να αναβάλλονται αθλητικές, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις και τέλος να απαγορεύεται και η κυκλοφορία των πολιτών, γεγονός που παρέλυσε τις χώρες σε όλους τους τομείς

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επέλασης της πανδημίας του κορονοϊού και αναφέρεται ποια είναι η θέση και πως αντιδρούν στην όλη κατάσταση, τόσο αυτοί που δεν έχουν βάλει τον Θεό στην πρώτη θέση της ζωής τους, είτε είναι αδιάφοροι, είτε είναι πολυάσχολοι, είτε είναι θρησκευόμενοι, όσο και αυτοί που έχουν κάνει τον αναστημένο Ιησού κύριο και κυβερνήτη της ζωής τους. Περιλαμβάνει προφητείες και οράσεις που ο Κύριος Ιησούς έχει δώσει στον λαό Του, την εκκλησία Του, για τις ημέρες αυτές, ώστε οι πιστοί να πάρουν θάρρος και δύναμη, για να αντιμετωπίζουν τα γεγονότα αυτά με ειρήνη στην καρδιά τους, έχοντας τέλεια εμπιστοσύνη σ' Αυτόν ότι θα τους διαφυλάξει και θα τους προστατεύσει μέσα από τα επερχόμενα δεινά.

Στο βιβλίο αυτό συχνά αναφέρεται η φράση «αρχή ωδίνων» και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε και ο σχετικός τίτλος. Όλα αυτά που συμβαίνουν επάνω στην ανθρωπότητα είναι "ωδίνες"', είναι πόνοι και συμφορές, που «κοιλοπονούν» κάτι το νέο. Οι προφητείες της Αγίας Γραφής είναι αρκετά αποκαλυπτικές στο θέμα αυτό και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είχε αναφερθεί πολλές φορές, όταν μιλούσε για τα γεγονότα που θα προηγηθούν της Β΄ ένδοξης έλευσής Του.

Τα θέματα που απαρτίζουν τα κεφάλαια στο βιβλίο γράφτηκαν σε διάφορες χρονικές στιγμές σαν αυτοτελή και ταυτόχρονα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, πλην όμως, τόσο τα γεγονότα που θα συνταράξουν την ανθρωπότητα ολόκληρη κατά τους τελευταίους καιρούς που ζούμε, όσο και η συγκεκριμένη μάστιγα του κορονοϊού, έχουν μεταξύ τους άμεση σχέση και ταύτιση και σαν σύνολο αποτελούν μια θαυμαστή ενότητα.
αι υπό έκδοση (προσεχώς)

«Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»
Η θέση της γυναίκας στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ISBN: 978 - 960 - 6783 - 36 - 4
Α΄ έκδοση: Φεβρουάριος 2021 - Σελίδες 552

Ένα βιβλίο που αποτελεί ΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ για το σημαντικό ρόλο της μέσα στην οικογένεια, στην εκκλησία και στην κοινωνία από τους αρχαιοτάτους χρόνους, όπου ο ρόλος της ήταν υποβαθμισμένος ή και ανύπαρκτος, μέχρι τη σημερινή εποχή, όπου έχει αποκατασταθεί η θέση της, σύμφωνα με τις αρχές και του νόμους που ο Θεός έχει θέσει μέσα στο άγιο Λόγο Του.

Ο ΑΝΔΡΑΣ είναι τύπος του Χριστού και η ΓΥΝΑΙΚΑ είναι τύπος της εκκλησίας, γι’ αυτό η θέση της είναι τόσο σημαντική για το Θεό, που η πνευματική της πορεία μαζί με τον άνδρα της σηματοδοτεί τρία μεγάλα γεγονότα:

(1) ΑΔΑΜ & ΕΥΑ: Ο Θεός ξεκίνησε τη ζωή επάνω στη Γη μ’ ένα γάμο, του Αδάμ και της Εύας, που τους ευλόγησε στον Κήπο της Εδέμ.

(2) ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑ: Ο Ιησούς ξεκίνησε τη επίγεια διακονία Του, κάνοντας το πρώτο του θαύμα σ’ ένα γάμο στην πόλη Κανά της Γαλιλαίας.

(3) ΝΥΜΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στον ουρανό θα γίνει ένας άλλος γάμος, που θα είναι της Νύμφης εκκλησίας με τον Νυμφίο Χριστό και αυτός ο γάμος θα είναι η αρχή μιας νεας πνευματικής δημιουργίας στους αιώνες των αιώνων.

Επειδή το θέμα «γυναίκα» ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα και δημιουργούσε αντιπαραθέσεις και εντάσεις, στο βιβλίο αυτό ασχολούμαστε με όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται μέσα στην Αγία Γραφή και θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που απασχολούν Βιβλικούς μελετητές, θεολόγους, εργάτες του Κυρίου και γενικά κάθε πιστό που εκζητεί να έχει αποκάλυψη για τις αλήθειες του Λόγου του Θεού.

Στο βιβλίο αυτό δίνονται απαντήσεις, όπως: Ποια είναι η διακονία και ποιες οι υπευθυνότητες της γυναίκας μέσα στην εκκλησία;
- Μπορεί μια γυναίκα να κηρύττει το Λόγο του Θεού, να προσεύχεται και να προφητεύει;
- Ποια είναι η πνευματική εξουσία που ο Θεός έχει δώσει για την προστασία της γυναίκας;
- Μπορεί να ασκεί εξουσία επάνω στον άνδρα της;
- Ποια είναι η ενδυμασία που αρμόζει σε μια γυναίκα που επαγγέλλεται θεοσέβεια;
- Μπορεί μια χωρισμένη γυναίκα και παντρευτεί ξανά;
- Πρέπει ή όχι να καλύπτεται κατά την ώρα της προσευχής;
- Ποιος είναι ο ρόλος της μέσα στην οικογένεια, σαν σύζυγος, σαν μητέρα και σαν αδελφή;
- Τι αναφέρει η Βίβλος για τις γαμήλιες (συζυγικές) σχέσεις;
- Υπάρχει ισότητα ανδρών και γυναικών, τι αναφέρει για το θέμα αυτό η Βίβλος; Και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση στο βιβλίο αυτό.

 Πρόκειται για ένα «βιβλίο ντοκουμέντο», ένα «βιβλίο σταθμός» για το θετικό και τον αρνητικό ρόλο της γυναίκας μέσα στην εκκλησία, που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα επιφέρει μια μεγάλη τομή μέσα στο σώμα του Χριστού, θα ταράξει τα λιμνάζοντα πνευματικά νερά και θα αποτελέσει μια ακόμα σταθερή «πέτρα» μέσα στο πνευματικό οικοδόμημα της εκκλησίας των εσχάτων καιρών.

Θεού είμεθα» (Α’ Κορινθίους Γ/3:9). Ο ίδιος ο Θεός λέγει «περί του έργου των χειρών Μου, ΠΡΟΣΤΑΞΑΤΕ Με» (Ησαΐας ΜΕ/45:11), ο Θεός μας δίνει το δικαίωμα να Τον προστάζουμε! Ο άνθρωπος που έχει λυτρωθεί από τις αμαρτίες του με το αίμα της θυσίας του Ιησού Χριστού, γίνεται παιδί του Θεού και έχει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη σχέση.

(2) Σε τι λοιπόν θα μπορούσε ο άνθρωπος να συνεργαστεί και να συνεταιριστεί με τον Θεό; Την απάντηση την δίνει ο Θεός: «Φέρετε πάντα τα ΔΕΚΑΤΑ εις την αποθήκη Μου, διά να είναι τροφή εις τον οίκο Μου• και δοκιμάσατέ Με τώρα εις τούτο, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων, εάν δεν σας ανοίξω τους καταρράκτες του ουρανού και εκχέω την ευλογία Μου εις εσάς, ώστε να μην αρκεί τόπος δια την ευλογία αυτήν» (Μαλαχίας Γ/3:10). Ο Θεός ζητεί να Τον κάνουμε συνέταιρό μας στα οικονομικά μας, στις επιχειρήσεις μας, σε όλα τα υπάρχοντά μας, ξεκινώντας μόνο με ένα μικρό κεφάλαιο, το οποίο θα είναι το δέκατο των υπαρχόντων μας. Ο Θεός είναι αξιόπιστος συνέταιρος και ζητεί να Τον δοκιμάσουμε.

(3) Σήμερα μεταξύ των διαφόρων χριστιανικών εκκλησιών, ομολογιών και κινήσεων υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση εάν η εντολή του Θεού για τα δέκατα ισχύει και στην περίοδο της Καινής Διαθήκης. Πιστεύω ότι από τη μελέτης μας αυτή θα δοθεί καθαρή απάντηση για το αντιλεγόμενο αυτό θέμα, που δεν θα αφήσει ερωτηματικά και απορίες στον αναγνώστη, καθόσον περιλαμβάνει και αναλύει τα επιχειρήματα και των δύο θέσεων. Ερωτήματα, όπως τα παρακάτω, βρίσκουν απάντηση:


• Γιατί ο Θεός είχε δώσει την εντολή των δεκάτων στην Παλαιά Διαθήκη;

• Τι εφάρμοζε η πρώτη αποστολική εκκλησία για την εντολή των δεκάτων;

• Ο νόμος του Μωυσή εκπληρώθηκε και καταργήθηκε, ή ισχύει ακόμα;

• ΠΟΙΟΙ πρέπει να δίνουν στον Θεό, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ και ΠΩΣ να δίνουν;

• Ο νόμος της ΣΠΟΡΑΣ και του ΘΕΡΙΣΜΟΥ έχει ισχύ στην Καινή Διαθήκη;

• Μπορούμε να «σπέρνουμε» και όταν δεν έχουμε;

• Μπορούμε να κάνουμε διαθήκες - συνθήκες με τον Θεό;

• Μπορεί ένας πιστός αναγεννημένος να είναι πλούσιος και επιχειρηματίας;