Βιβλίο 22. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ - Η ημέρα του Κυρίου
2. ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ: Το βιβλίο της Αποκάλυψης είναι ένα καθαρά προφητικό βιβλίο και τα γεγονότα που περιγράφει δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί. Ο Ιωάννης δεν είδε τις οράσεις «κατά την Κυριακήν ημέρα», όπως λάθος αναγράφουν διάφορες μεταφράσεις του αρχαίου Ελληνικού κειμένου, αλλά ήρθε πνευματικά «εις την Κυριακήν ημέρα», μπήκε δηλαδή μέσα στην «ημέρα του Κυρίου» και περιγράφει τα γεγονότα που αφορούν την χρονική αυτή περίοδο, η οποία αρχίζει με την αρπαγή της εκκλησίας του Ιησού και θα τελειώσει με την καταστροφή του κόσμου και τη δημιουργία νέου ουρανού και νέας γης.
3. ΣΑΒΒΑΤΟ ή ΚΥΡΙΑΚΗ; Τα μεγάλα χριστιανικά δόγματα, δέχονται ότι η ημέρα του Κυρίου, που ήταν η έβδομη ημέρα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην Παλαιά Διαθήκη, αντικαταστάθηκε από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας την ΚΥΡΙΑΚΗ στην περίοδο της Καινής Διαθήκης, στηριζόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι ο Ιησούς αναστήθηκε το πρωί της πρώτης ημέρας της εβδομάδας, καθώς και στη λάθος μετάφραση του κειμένου στην Αποκάλυψη Α:10, που γράφει «Κατά την Κυριακήν ημέραν ήλθον εις (έκστασιν) πνευματικήν...».
4. Στο βιβλίο αυτό δίνονται ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την «Κυριακή ημέρα», όπως: Ποιος ήταν ο τύπος και ο συμβολισμός του Ιουδαϊκού «σαββάτου». Ποια ήταν η αγιότητα και το «σημείον» της έβδομης ημέρας του Σαββάτου. Εάν καταργήθηκε ή όχι ο νόμος της Παλαιάς Διαθήκης. Πως ο Ιησούς τηρούσε το Σάββατο. Τι εφάρμοζε η πρώτη αποστολική εκκλησία για την έβδομη ημέρα του Σαββάτου και για την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Πως και πότε ιστορικά καθιερώθηκε η πρώτη ημέρα της εβδομάδας να ονομάζεται «Κυριακή», να θεωρείται «αγία» και να θεσπίζονται νόμοι για την παύση εργασίας. Ποια είναι η πραγματική «Κυριακή ημέρα» (ημέρα του Κυρίου) και ποια γεγονότα περιλαμβάνει κατά χρονολογική σειρά. Ποιο είναι το «σάββατο» (=ανάπαυση) του πιστού στην περίοδο της Καινής Διαθήκης. Ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στην «έβδομη ΗΜΕΡΑ», στο έβδομο ΕΤΟΣ» και στην «έβδομη ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΑ». Τι κοινό υπάρχει στην ανάπαυση του «σαββάτου» της Παλαιάς Διαθήκης και στην ανάπαυση του «βαπτίσματος με το Πνεύμα του Θεού» στην Καινή Διαθήκη













